Нехай живе інтрига!

29.11.2013

Попри те, що через відсутність кворуму чемпіонат України довгий час перебував під загрозою зриву, стартувавши, одразу показав, що нудним він точно не буде. Хоча, здавалося, що у добре укомплектованого кадрами та непогано зарядженого фінансами білоцерківського «Білого барсу» проблем із виграшем чемпіонства взагалі не буде.

Однак і стартові матчі з «Компаньйоном», у яких підопічні Олександра Куликова виграли лише в серії булітів, і позавчорашня поразка новачкам ЧУ — «Генералам», ще раз засвідчили: інтризі бути.

Власне, переходячи з аматорів у профі, «Дженералз» одразу заявляли, що хлопчиками для биття не будуть. Проте після сенсаційного виграшу в фарм–клубу «Донбасу» із табору столичного клубу вже лунають значно амбіційніші слова. «Ми прагнемо виграти чемпіонат, тому особливих слів для мотивації знаходити не потрібно», — в інтерв’ю телеканалу «Хокей» зазначив захисник киян Олександр Хміль.

За словами «генерала», завдати «барсам» першої поразки в чемпіонаті його команда змогла завдяки неймовірному бажанню та чудовій грі воротаря Олександра Томашука, який зробив у матчі 36 сейвів. Цікаво, що самі «Дженералз» завдали по воротах опонентів лише 11 кидків, два з яких виявилися точними.

«Якщо в чемпіонаті буде інтрига, всім буде цікавіше», — так прокоментував несподівану домашню поразку керманич білоцерківців.

Сенсаційною також можна назвати й поразку «Компаньйона» від «Сокола», який лише за кілька днів до старту першості розпочав комплектацію. Схоже, тренерському тандему «соколят» — Сергію Лубніну та Сергію Климентьєву — швидко вдалося знайти спільну мову з підопічними.

Натомість домовленості між «Гайдамаками», які без поважних причин не з’явилися на гру з «Левами», та ФХУ виявилися зовсім крихкими, адже навряд чи вінницька команда попереджала організаторів ЧУ про свій ранній демарш. Власне, вже після першого зіграного в першості поєдинку «гайдамаки» заявили про бажання знятися з турніру, мотивуючи своє рішення відсутністю фінансування.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Генерали» — 1:2 (Бабинець, 27 — Бега, 34; Буточнов, 48 (більш.)), «Компаньйон» — «Сокіл» — 1:2 (Алексюк, 28 — Юшков, 25, 56), «Леви» — «Гайдамаки» — +:–.

Турнірне становище: «Білий барс» — 22 (9), «Генерали» — 19 (9), «Компаньйон» — 14 (7), «Сокіл» — 11 (7), «Леви» — 3 (9), «Гайдамаки» — 0 (5).