Мадонна і кантрі перемагають

22.11.2013
Мадонна і кантрі перемагають

Мадонна.

Мадонна цього року точно не відчуває впливу фінансової кризи. Поп–королева вже вдруге очолює рейтинг «найбільш високооплачуваних–2013» — спершу йшлося про знаменитостей загалом, а тепер журнал «Форбс» окремо підрахував заробітки винятково музикантів. Медж із її 125 мільйонами доларів упевнено залишила позаду всіх конкурентів, навіть надпопулярну Леді Гагу, яка з доходом 80 мільйонів доларів посіла друге місце. Переважну частину заробітку Мадонні приніс її всесвітній тур MDNA. Як зазначає «Форбс», якби Леді Гага не була змушена перервати своє концертне турне Born This Way Ball через травму стегна на початку року, то ще невідомо, як розподілилися б прибутки. Окрім того, новий альбом ARTPOP вона випустила вже по завершенні періоду, протягом якого укладачі рейтингу підраховували гонорари музикантів, а цей диск також принесе їй чималу копійку. Не виключено, що наступного року Леді Гага, вона ж Стефані Джерманотта, таки відбере золоту пальму першості в Мадонни.

А поки що у спину Стефані дихає співак Бон Джові, що за рік розбагатів на 79 мільйонів доларів. На четвертому місці — кантрі–виконавець Тобі Кіт, який свої 65 мільйонів заробив не лише концертами та музичною діяльністю, а й розвивав власну мережу ресторанів. Замикає п’ятірку найбільш високооплачуваних музикантів британський рок–гурт «Колдпрей» — за рік вони дали всього 21 концерт, але заробили аж 64 мільйони.

Також до десятки найбільш оплачуваних музикантів увійшли улюбленець тінейджерок Джастін Бібер (58 млн.), кантрі–зірка Тейлор Свіфт (55 млн.), сер Елтон Джон (54 млн.), Бейонсе (53 млн.) та ще один американський виконавець кантрі — Кенні Чесні (53 млн.), який випередив навіть таких маститих зірок, як Пол Маккартні (47 млн.), «Ред хот чілі пепперз» (40 млн.), «Роллінг стоунз» (39 млн.) та багатьох інших.