Льодяний подарунок

22.11.2013
Льодяний подарунок

На відміну від податливих «Левів», «компаньйони» для «Генералів» виявилися міцним горішком. (автора.)

Іще до старту чемпіонату країни керівники київських «Генералів» не раз заявляли про медальні амбіції своєї команди, а після упевненого дебюту головний тренер «Дженералз» Анатолій Давидов iще раз підтвердив, що завдання–мінімум — «плей–оф», де, до речі, гратимуть чотири з шести учасників ЧУ. Тож, думається, лідируюча позиція, яку після трьох [спарених] турів «Генерали» ділили з «Білим барсом», не виглядала чимось надзвичайним.

Щоправда, суперники, в матчах з якими підопічні Анатолія Давидова здобули практично максимальну кількість очок (16 iз 18–ти), були далеко не найсильнішими. Натомість посеред тижня «Генерали» змогли перевірити свої сили в матчах зі значно потужнішим опонентом. «Компаньйон», думається, якнайкраще відповідав статусу вимогливого екзаменатора.

«Команда міцна, боєздатний колектив. Хлопці боролися на кожній ділянці майданчика і створили декілька хороших моментів», — дав оцінку суперникові наставник «компів» Олександр Сеуканд.

Щоправда, максимальне налаштування та бойовий дух не дозволив учорашнім аматорам відібрати в першому матчі туру очки у більш досвідчених візаві. Хоча нерви «Компаньйону» «Генерали» таки попсували. «Матч вийшов дуже важким. А рахунок — футбольний (1:0) — говорить сам за себе», — відзначив наставник віце–чемпіонів. Попри те, що Олександр Юрійович після поєдинку нарікав на проблеми з розіграшем зайвого, все ж таки переможну шайбу його підопічні закинули, граючи в більшості.

Водночас у «Білого барса», який позавчора приймав «Вінницьких гайдамаків», проблем iз реалізацією голевих нагод не було. 16:0 — наразі найбільший рахунок, зафіксований у поточній першості. До цього моменту рекордсменами за пропущеними шайбами були «Леви», які в попередньо­му турі пропустили від «барсів» 11 голів, однак тепер антирекорд належить вінничанам, котрi через брак фінансування погрожують знятися з чемпіонату.

Хай там як, а перенісши на майбутнє матчі попереднього туру з «Компаньйоном», до Білої Церкви на поєдинки з командою Олександра Куликова вінничани з’явилися. Щоправда, вийшовши з автобуса одразу на лід, «Гайдамаки» назбирали повний сачок шайб. «Важко коментувати гру, рахунок якої 16:0, — сказав наставник «Білого барсу». — У вінницької команди проблеми з фінансами та комплектацією, до того ж вони грали одразу з дороги. А мої хлопці хотіли зробити подарунок президентові клубу (Костянтину Єфименку. — Авт.), у якого сьогодні народився син».

Власне, «барси» зробили своєму покровителю подвійний презент, адже після знущання над «Гайдамаками» та перемоги «компів» над «генералами» білоцерківська команда вийшла в одноосібні лідери ЧУ.

Водночас «Леви», як, до речі, й вінничани, залишаються без очок. Після поразки в середу «Соколу» (1:5) невдала серія львівського клубу розтягнулася до семи матчів.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Гайдамаки» — 16:0, «Генерали» — «Компаньйон» — 0:1, «Леви» — «Сокіл» — 1:5.

Турнірне становище: «Білий барс» — 19 (7 матчів), «Генерали» — 16 (7), «Компаньйон» — 11 (5), «Сокіл» — 5 (5), «Гайдамаки» — 0 (3), «Леви» — 0 (7).

* * *

КХЛ. СКА — «Сєвєр­сталь» — 2:1.