ХРОНІКА

22.11.2013

Футбол

Збірна Уругваю стала останнім, 32–м, учасником чемпіонату світу в Бразилії. Після комфортної гостьової перемоги над Йорданією 5:0, у повторному стиковому матчі уругвайці обмежилися сухою нічиєю.

Чемпіонат світу. Відбірковий етап. Стиковий матч. Уругвай — Йорданія — 0:0 (перша гра — 5:0).

* * *

Впливове британське видання The Guardian включило півзахисника збірної України Андрія Єрмоленка в європейську збірну футболістів, які не кваліфікувалися на «мундіаль». Окрім динамівця, туди потрапили воротар Чех (Чехія), захисники — Іванович (Сербія), Аггер (Данія), Пішчек (Польща), Алаба (Австрія), півзахисники — Еріксен (Данія), Бейл (Уельс), Гамшик (Словаччина), форварди — Маріуш Левандовський (Польща) та Ібрагімович (Швеція).

* * *

Учора контрольно–дисциплінарний комітет ФФУ нарешті вирішив долю київського «Арсеналу». За повторну неявку на матч прем’єр–ліги «канонірів» виключено з розіграшу ЧУ. А «Дніпро», який без поважних причин не прибув на матч 1/8 фіналу Кубка України з одеським «Чорноморцем», дискваліфікували з цього турніру. Окрім того, КДК покарав двоматчевою дискваліфікацією форварда дніпрян Романа Зозулю за агресивну поведінку після вилучення в матчі «Металург» (Донецьк) — «Дніпро».

Футзал

Чемпіон країни, харківський «Локомотив», розгромно програв перший поєдинок елітного раунду Кубка УЄФА «Барселоні» — 6:1. Попри те, що попереду в підопічних Євгена Ривкіна ще два матчі — з командами «ЕРА–ПАК» та «Тиргу–Муреш», шансів на вихід до «фіналу чоти­рьох» у «залізничників» обмаль, адже після поразки каталонцям — головним фаворитам турніру — можливості посісти в групі перше місце, яке, власне, дає право кваліфікуватися в «топ–4», практично не залишилося.

«Нас вистачило лише на один тайм. А долю матчу вирішили стандартні положення, де й проявилася висока виконавська майстерність суперників. Для нас зіграти з «Барселоною» — це унікальна можливість і велика честь. Ми побачили, в якому напрямi нам потрібно рухатися, тож будемо працювати», — підсумував Євген Ривкін.

Кубок УЄФА. Елітний раунд (Чехія). Група А. 1–й тур. «Барселона» (Іспанія) — «Локомотив» — 6:1 (Торрас, 10; Айкардо, 16; Камеко, 26 (у свої ворота); Лін, 27; Фернандао, 32; Ігор, 39 — Білоцерківець, 2).

«ЕРА–ПАК» (Чехія) — «Тиргу–Муреш» (Румунія) — 9:1.

Гандбол

На стадії 1/8 фіналу Кубка виклику жереб звів дві українські жіночі команди — «Галичанку» (Львів) та «Дніпрянку» (Херсон). Матчі цієї стадії турніру відбудуться 1—2 та 8—9 лютого 2014 року.

Хокей

Тренерський штаб московського «Динамо» перевів українського нападника Костянтина Касянчука у склад свого фарм–клубу, який виступає у ВХЛ, — «Динамо» (Балашиха).

У 11 матчах поточного сезону, що киянин провів у КХЛ, він відзначився лише одним голом.

* * *

Керівництво НХЛ планує вмонтувати відеокамери в стійки воріт, оскільки не задоволене процесом фіксації взяття воріт. Попри наявність цілої низки додаткових «електронних очей», не завжди вдається достеменно ідентифікувати положення шайби.