Не всім персикам страшні морози

21.11.2013
Не всім персикам страшні морози

В Україні з’явилися сорти персика канадської селекції, добре адаптовані до суворих зим. Тож тепер вирощувати цю культуру можна не лише в південних областях України.

Серед морозостійких плодів — Харроу Даймонд, Вайн Голд, Топ Світ, Канадієн Гармоні, а також інжирний сорт Сатурн.

Власники присадибних, дачних і дрібних фермерських господарств уже вирощують їх на своїх ділянках. І впевнилися — вони плодоносять на 5—20 днів раніше, ніж відомий сорт Ред Хейвен.

До того ж мають чудові смакові якості.

Квіткові бруньки сорту Харроу Даймонд витримують морози до 28°С. Жовті овальні плоди покриті розмитим рум’янцем. М’якоть помаранчева, кисло–солодка на смак.

Найвищу дегустаційну оцінку отримав канадський сорт персика селекції Джорджа Лайна Вайн Голд (Т3). Він соковитий, iз червоно–рожевим рум’янцем. Вага плодів сягає 300 г. Якщо саджанець було кроновано в розпліднику, дерева плодоносять уже в рік посадки.

Топ Світ (Т5) — новий канадський сорт персика пізнього терміну дозрівання селекції Джорджа Лайна. Круглі плоди яскраво–помаранчевого кольору, вагою близько 150 г. Цей сорт дуже врожайний.

Серед незвичайних сортів — інжирний персик Сатурн. Його плоди невеликі, у межах 100 г, жовті, з червоним рум’янцем. М’якоть кремово–біла, солодка. Такі персики дуже полюбляють дітлахи.

Канадієн Гармонії — справжній велетень серед персиків, майже 10 см у діаметрі. Жовті плоди з червоним рум’янцем, кисло–солодкі на смак.

Морозостійкі

сорти

канадських

персиків

Тел.: (099) 308–41–83, (067) 193–84–45

Ігор КРИВОЛУЦЬКИЙ