Принц на Південному полюсі

21.11.2013
Принц на Південному полюсі

Принц Гаррі в антарктичних умовах.

Онук британської королеви Єлизавети ІІ, принц Гаррі, вирушив у благодійну експедицію на Південний полюс. Із південноамериканського Кейптауна його доставлять на російську антарктичну станцію «Новолазаревська», звідки принц разом із колишніми військовослужбовцями, пораненими під час воєнних конфліктів, вирушить у похід.

Відбувається все це в рамках благодійного проекту Walking with the Wounded («Крокуючи з пораненими»). Гаррі очолює британську групу, а лідером відчайдухів зі Швеції став відомий актор Александр Скарсгард.

Учасникам експедиції належить пройти 300 кілометрів суворою Антарктикою. Планується, що цей шлях вони подолають за 16 днів, але погода в цій частині світу непередбачувана, тож у дорозі не виключені затримки.

Принц давно готувався до цієї експедиції. Зокрема, пройшов курс підготовки у спеціальному тренувальному таборі, де повністю відтворено умови перебування на Південному полюсі. У камері з температурою –35о Гаррі тренувався ставити намет, витримувати фізичні навантаження за такого морозу тощо.