Биті, та не всі

19.11.2013

Іще до офіційного старту свого другого сезону в WSB–лізі «Українські отамани» дали чітко зрозуміти, що підходять до нього з чемпіонськими амбіціями, інакше навіщо було виборювати право на проведення в Києві фінального поєдинку турніру. Утім для початку українським боксерам належить подолати груповий бар’єр.

Свій перший поєдинок «отамани» провели минулої суботи в столичному Палаці спорту й здобули в ньому перемогу — 4:1. З огляду на рахунок, вікторія над американськими «нокаутерами» більш ніж переконлива. Щоправда, на ділі українські боксери виграли лише три з п’яти поєдинків, що навряд чи може тішити нового головного тренера Валентина Соболевського. «Головне, що ми переможно почали сезон», — так відреагував наставник на поразки Дениса Шкаруби (до 52 кг) та Ростислава Архипенка (понад 91 кг)

Щоправда, поєдинок Шкарубо — Ерос Каррера мав виставковий характер. Іще до виходу боксерів на ринг в активі української команди було перше переможне очко, оскільки «нокаутери» внесли прізвище Каррери до заявочного списку пізніше дозволеного терміну. Хай там як, а зрозуміти цей крок американців досить складно, так само, як минулорічний невиїзд «Отаманів» до США, за який, нагадаємо, вони отримали технічну поразку. Зрештою, таке собі «алаверди» від «нокаутерів».

Решта боїв відбулися у штатному режимі. І тут без перемоги залишився лише наш супертяж Архипенко, якому протистояв значно габаритніший Мохамед Саллах — 1:2. Натомість Павло Іщенко (до 60 кг), Денис Лазарєв (до 69 кг) та Олександр Ганзуля (до 81 кг) не залишили своїм опонентам будь–яких шансів. Перші двоє «всуху» (3:0) перемогли опонентів — Баходіржона Султунова та Нодіра Касимова відповідно. Натомість у бою Ганзулі та Ентоні Кемпбелла рахувати очки взагалі не довелося, адже перемога дісталася українцеві технічним нокаутом.