ЦИТАТИ ТИЖНЯ

15.11.2013

Ірина Геращенко,
нардеп від «УДАРу», перший заступник голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції
— про те, як у світі сприймають українські колізії щодо підписання асоціації з ЄС:

— Як на нас дивиться світ? Як на юродивих. Бо як ще можна сприймати владу, яка рік тому добровільно взяла на себе зобов’язання виконати умови ЄС, 11 пунктів так званого списку Фюле, дотягла виконання до останнього, а сьогодні розпочала справжню антиєвропейську істерію?.. Коли лідер фракції ПР, який ще вчора на всіх ефірах співав осанну ЄС, сьогодні кричить, що ЄС нам не указ, це викликає подив (дуже м’яко кажучи) і запитання щодо психічної адекватності українського політикуму.

(«Главред»)

Борис Колесніков,
нардеп від «Регіонів», голова донецького обкому ПР
— про місію ЄС у складі екс–президентів Кокса і Кваснєвського:

— Сьогодні Україну повчають, по українському парламенту ходять навіть не «кульгаві качки», а вже, по суті справи, «качки в яблуках». Розумієте? І вони продовжують вчити. Ми не повинні бути такими. Розумієте? Ми повинні показати, що ми країна промислова, країна аграрна.

(«Новості Донбасса»)

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про вимоги помилувати Юлію Тимошенко:

— Тепер нам ніхто вже не говорить, за винятком окремих політиків, що там немає провини. Зараз кажуть: «Давайте вже помилуємо». Але ж помилувати можна людину винувату, невинну — чого ж її милувати?

(«Фраза»)

Пятрас Вайтекунас,
посол Литви в Україні
— про суть асоціації:

— Не забувайте, що не Європейський Союз вступає в Україну, а Україна вступає в Європейський Союз.

(«Інтер»)

Володимир Макеєнко,
нардеп від «Регіонів», голова Регламентного комітету ВР
— про те, чому зривається асоціація України і Євросоюзу:

— Зараз гра ведеться вже не на рівні парламентів чи комісій, а на рівні країн, які приймають геополітичні рішення. На рівні міст Київ, Берлін (йдеться про Ангелу Меркель) і Вашингтон. Я впевнений, що якби зараз не цей скандал телефонний (із прослуховуванням американцями канцлера ФРН), то у Вільнюсі була б підписана Угода. Зараз мова йде між Обамою і Меркель. Є той період, коли ми на фініші знаходимось, а справа в руках перших осіб серйозних держав.

(«Радіо «Свобода»)