По подвиги — в Сочі

15.11.2013
По подвиги — в Сочі

Від Олени Підгрушної й у цьому сезоні чекатимуть біатлонних подвигів. (Рейтер.)

Менше десяти днів залишається до офіційного старту нового біатлонного сезону, з яким у спортивної України будуть пов’язані великі медальні очікування. З огляду на попередній змагальний рік, який наша жіноча збірна провела на феноменальному рівні, й цієї зими вітчизняні вболівальники та функціонери вимагатимуть від збірної Василя Карленка досягнень не менших. Без сумніву, вся підготовка українських стріляючих лижників ведеться з прицілом на лютий 2014 року, коли в Сочі проходитиме Олімпіада, проте оцінити можливості наших спортсменів можна буде вже наступного тижня, коли в шведському Остерсунді відбудеться перший етап Кубка світу. «Робимо все, аби не повторити помилок, які допустили під час підготовки до Олімпіад 2002 та 2010 років, що проводилася на висоті, й після чого національна збірна поверталася додому без медалей», — відзначив головний тренер нашої біатлонної команди.

До сезону 2013/2014 рр. українська збірна, основу якої склали 14 спортсменів, готувалася в три етапи: у Сумах, словенській Поклюці та норвезькому Шушені, де, власне, вже завтра відбудуться перші серйозні змагання. У спринті та гонці з мас–стартом один одному у вічі зможуть подивитися лідери збірних України, Норвегії, Німеччини, Франції та Австрії. Нагадаємо, що літній чемпіонат світу українська команда пропустила. Як пояснив Василь Карленко, через важливість підготовки до Олімпіади.

У Шушені «синьо–жовті» кольори захищатимуть Андрій Дериземля, Олександр Біланенко, Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Седнєв та Сергій Семенов — у чоловіків. А в жінок на старт вийдуть Олена Підгрушна, Валентина Семеренко, Юлія Джима, Наталя Бурдига, Марія Панфілова та Ольга Абрамова. Через проблеми зі здоров’ям норвезьку «пристрілку» пропустять Дмитро Русинов та Вікторія Семеренко, яка, за висновком лікаря збірної, не поїде й на перший етап Кубка світу. Загалом, право змагатися в КС від України мають п’ять чоловіків та шість жінок. Власне, більше представництво українок обумовлене кращими виступами жіночої збірної на минулому КС, де, нагадаємо, першу скрипку грала Олена Підгрушна, яка влітку взяла шлюб із народним депутатом від партії «Свобода» Олексієм Кайдою.

Також варто відзначити, що до нового сезону представниці слабкої статі готувалися під орудою нового тренера. Надія Білова замінила біля керма жіночої команди Володимира Королькевича, якого переманила збірна Росії. Результати цих перемін можна побачити вже зовсім скоро.