«Гламурні» відьми і легенди

14.11.2013
«Гламурні» відьми і легенди

Леді Гага на церемонії. (Рейтер.)

Жіночий журнал «Гламур» щороку відзначає найпомітніших представниць прекрасної статі спеціальною премією «Жінка року». Днями у Нью–Йорку відбулася чергова церемонія нагородження цією відзнакою.

Найпомітнішою (принаймні зовні) гостею вечора традиційно була Леді Гага, яка цього разу обрала образ білої відьми — прийшла в «розпатланій» блондинистій перуці, з «вибіленим» макіяжем і в туфлях зі штучних перлів на височезній платформі. Співачка, яка стала «обличчям» грудневого номера журналу, отримала премію в номінації «Талант». Забираючи свою статуетку, Стефані Джерманотта заявила, що залюбки поступилася б своїм місцем на обкладинці іншій цьогорічній лауреатці — 16–річній пакистанській школярці Малалі Юсуфзай.

Малала, котру тяжко поранили таліби за те, що захищала право жінок на здобуття освіти, у 2013 році зібрала неабиякий преміальний «врожай» — окрім, хіба що, Нобелівської премії миру, якою довелося поступитися Організації із заборони хімічної зброї. «Гламур» відзначив її в категорії «Героїня».

Також відзнаки отримали: актриса Керрі Вашингтон у номінації «Гладіатор» — за рішучість у кар’єрі та громадській діяльності; активні моделі, мами та громадські діячки Крісті Тарлінгтон і Лія Кебеде — у номінації «Рольова модель»; дружина режисера База Лурмана Кетрін Мартін, яка відповідала за костюми у фільмі «Великий Гетсбі», — в номінації «Чарівниця моди». А почесну премію «Легенда» вручили справді легендарній актрисі та співачці Барбрі Стрейзанд.