НОВИНИ ПЛЮС

13.11.2013

Гаряча тема

Робоча група парламенту з підготовки законопроекту про лікування в’язнів за кордоном («закон Тимошенко» для асоціації з ЄС) учора так і не дійшла згоди. Сторони опозиції і Партії регіонів одночасно заявили про зрив процесу розробки компромісного документа. Як сказав депутат із «Батьківщини» Геннадій Москаль, «представники провладної більшості не мали наміру знаходити консенсус — вони прийшли на засідання ні з чим і тільки те й робили, що піддавали жорсткiй критиці пропозиції опозиції».­

Позачергове засідання ВР задля голосування за проект із «європакета» має відбутися сьогодні. Так само на сьогодні призначено звіт місії ЄС щодо виконання Україною умов Брюсселя для асоціації.

Глас народу

45% співгромадян вважають, що Україна має підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, і лише 14% серед варіантів інтеграції України обирають вступ до Митного союзу. Про це свідчать результати дослідження, яке фірма GfK Ukraine здійснила у жовтні. Ще 15% відстоюють позицію, що Україна не має входити в жодні союзи.

Справа Власенка

Печерський райсуд Києва вчора обрав адвокатові Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави. Таке рішення суд виніс учора, розглянувши клопотання Генпрокуратури. Сума застави визначена в розмірі 22 940 грн. При цьому Власенку дозволено приїжджати до своєї підзахисної Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, напередодні адвокатові вручили повідомлення про підозру в насильницьких діях щодо його колишньої дружини Наталії Окунської.