Вишиванка — його зброя

12.11.2013
Вишиванка — його зброя

На халаті Усик–переможець теж прилаштував елементи вишиванки. (УНІАН.)

На місці оселедця — чуб, заплетений у міні–косичку, а замість «отаманського» синьо–жовтого вбрання — елементи вишиванки на трусах. У всьому іншому — це добре відомий українській публіці епатажний Олександр Усик. Минулої суботи під патронатом промоутерської компанії братів Кличків «К2» він упевнено розпочав свою професіональну кар’єру, перемігши технічним нокаутом мексиканця Феліпе Ромеро.

Давно київський Палац спорту не бачив такого яскравого вечора боксу. Вісім тисяч уболівальників вщерть заповнили головну криту арену України, і не пожалкували. Шоу було ще те! Усик, герой численних рекламних роликів, виходив на ринг під звуки пісні «Їхали козаки», а в перервах із динаміків гриміло «Лента за лентою».

На відміну від свого кума й друга Василя Ломаченка, Сашко професіональну кар’єру не форсує. Відтак для дебюту було обрано суперника, який досі зірок із неба не хапав, а бій, згідно з регламентом, складався лише з шести раундів. Вочевидь, метою таких «входин» було познайомити нашого олімпійського чемпіона з новим для нього родом діяльності.

Від самого початку Усик, якому в куті рингу секундував батько Ломаченка — Анатолій Мико­ла­йович, захопив плацдарм і з кожним наступним раундом вів планомірний обстріл неповороткого опонента на прізвисько Індіанець. Першим сигналом про відчутну різницю в класі стало падіння Ромеро в третьому раунді після удару в сонячне сплетіння. А на початку шостої трихвилинки, коли Феліпе пропустив лівий у підборіддя, команда мексиканця викинула білий рушник. «Щось погані із мексиканців виходять учителі. Слава Україні!» — сказав Усик у мікрофон по–російськи, маючи на увазі, що Ломаченко в своєму першому бою на профі–рингу переміг також представника Мексики.

«Якщо Олександр буде продовжувати так, як і почав, то вже зовсім скоро на нього чекатимуть титульні бої», — заявив шеф Усика Віталій Кличко, теж присутній серед глядачів. На 14 грудня він запланував для Сашка черговий бій. Подейкують, що він відбудеться в броварському ТРЦ «Термінал». Дивно, зважаючи на ажіотаж, який супроводжував дебютний поєдинок.

Власне, «де–юре» «цвяхом» того вечора був не поєдинок Усик–Ромеро, а протистояння іншого українця, вінничанина В’ячеслава Узелкова та американця Джейдона Кодрінгтона. Переможцем цього двобою став також наш співвітчизник. Перервавши серію з трьох поразок поспіль, Узелков здобув вакантний пояс інтернаціонального чемпіона IBO у напівважкій вазі.