ЦИТАТИ ТИЖНЯ

01.11.2013

Борис Колесніков,

нардеп від Партії регіонів

— про ставлення ПР до асоціації з Євросоюзом:

— Якщо говорити мовою спорту, а не політики, то якщо команда грає в сильній лізі, вона завжди буде в тонусі. Якщо брати довгострокову перспективу, то ЄС — ліга більш високого рівня і принесе користь Україні. Якщо брати короткострокову перспективу, то тут будуть проблеми, причому в сектору, який до цього не готовий. Я не хочу нікого образити, але в Лізі чемпіонів може грати не «Шахтар» або «Динамо», а клуб дещо іншого рівня, наприклад, «Говерла» чи «Севастополь». Турнір буде той самий, тільки команда буде займати місце, не дуже комфортне для українського самолюбства. Але якщо не грати з сильними, сильним ніколи не станеш.

(«Дзеркало тижня»)

Юрій Луценко,

лідер руху «Третя Українська республіка»

— про договір із ЄС:

— Янукович може підписати цю Угоду без соціальних катаклізмів в Україні. Я особисто сприймаю це як іронію історії: мою і Юлину в’язницю, грабіж країни, ще багато різних проблем, які принесло правління Януковича, — як ціну за соціальний спокій при підписанні Угоди.

(ТСН)

Микола Азаров,

Прем’єр–міністр України

— про створення законопроектів, які захищають право власності:

— Сьогодні в Україні, на жаль, ще можливі окремі факти нахабних рейдерських захоплень. Завтра Україна має бути визнана як країна, в якій навіть помислити відібрати чужу власність буде неможливо ні за яких умов... Посягнути на чужу власність має бути так само небезпечно, як стрибати без парашута.

(«Українська правда»)

Олександр Клименко,

міністр доходів і зборів України

— про авторів податкового пресингу:

— Тиск [податковими] перевірками — це завжди чиясь особиста ініціатива, обумовлена особистою упередженістю, корупційними мотивами або іншими причинами. Тому я закликаю підприємців бути активними в захисті своїх законних інтересів. У цьому вони знайдуть у моїй особі союзника.

(«Урядовий кур’єр»)

Сергій Власенко,

адвокат Юлії Тимошенко, екс–нардеп

— про проект депутата Міщенка щодо лікування Тимошенко за кордоном:

— У своїх коментарях у «Фейсбуці» під постами якогось пана Міщенка щодо його (а точніше, Портнова) законопроекту «про лікування в наручниках», я назвав його твариною. Хотів би вибачитися перед тваринами за таке невтішне порівняння.

(«Фейсбук»)