НОВИНИ ПЛЮС

31.10.2013

Україна — Росія

Росія й Україна вже проробляють на рівні зовнішньополітичних відомств питання про взаємний в’їзд громадян по закордонних паспортах. Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін. «Така тема є, вона обговорюється. Я розумію, що вона буде непростою. На рівні міністерств закордонних справ ми проробляємо це питання, тому що рано чи пізно цивілізоване спілкування передбачає, що люди їздять по національних закордонних паспортах, як в усьому світі», — цитує Карасіна РІА «Новости».

Суд та діло

Одеський окружний адміністративний суд відхилив позов екс–нардепа Ігоря Маркова до Голови Верховної Ради Володимира Рибака. У позові Марков, який зараз перебуває в СІЗО, просив визнати незаконним розпоря­дження щодо блокування його картки для голосування в парламенті. Нагадаємо, 22 жовтня Маркова позбавили депутатського мандата через суд.

* * *

Позавчора Вищий спецсуд з розгляду кримінальних та цивільних справ залишив без змін вирок екс–голові Держкомфінпослуг Василю Волзі — п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна. Суд визнав Волгу винним у спробі отримання 500 тис. доларів хабара. Зараз колишній владний політик утримується у Полтавській виправній колонії №64, працює бібліотекарем і розглядає можливість апелювати до Європейського суду з прав людини.