Блискавичне спасіння

31.10.2013

«Народився в сорочці» — це про американця Кейсі Вагнера. Під час грози він зазнав двох ударів блискавки поспіль, вижив, не став інвалідом, натомість прокинувся телезіркою.

Як повідомляє канал CBS, Вагнер був учасником автоперегонів по бездоріжжю, які відбувалися біля міста Сент–Джо в його рідному Техасі. Разом із двома приятелями 31–річний бородань потрапив у сильну грозу й був змушений шукати притулку під деревом. Не допомогло — там у Кейсі влучила перша громовиця. Коли чоловік упав на коліна, в нього поцілила ще одна блискавка!

За словами потерпілого, він побачив мерехтіння, іскри та відчув електричний розряд, що піднімався вгору від ноги, куди влучила блискавиця. Струм пройшов по грудях і вийшов на зап’ястку. Персонал лікарні, куди госпіталізували Вагнера, повідомив, що пластиковий дощовик, який був на Кейсі, ще довго після пригоди зберігав заряд статичної електрики.

Опіки в місцях ударів Вагнер отримав незначні — шкіра лише трохи депігментувалася. У чоловіка діагностували аритмію, втрату чутливості в частині правої ноги та в тій точці на лівій руці, звідки вийшов розряд. Сам Вагнер порівняв це з пробудженням — на його думку, саме таке відчуває в кінцівках людина, прокидаючись після глибокого сну. При цьому рука його тремтить.

У інтерв’ю місцевим телеканалам Кейсі називає свій порятунок «дивом і божественним втручанням» та обіцяє частіше ходити до церкви. «Я віддаватиму Богові все, адже це йому я зобов’язаний чудесним спасінням», — каже чолов’яга.