Рок нижче нуля

29.10.2013

Рок–гурт «Металліка», який є одним із найавторитетніших і найпопулярніших у своїй царині, за 30 років існування виступав із концертами на всіх континентах. Окрім одного — Антарктиди. Проте скоро цей недогляд буде виправлено: «Металліка» готується до виступу на найхолоднішому й найменш заселеному материку, який заплановано на 8 грудня. Музиканти гратимуть на аргентинській науковій станції «Карліні».

Як повідомляє офіційний сайт групи, виступ відбудеться в наметі біля гелікоптерного майданчика, і його можна буде побачити з будь–якої точки земної кулі, де є інтернет. А от «живцем» потрапити на концерт, окрім працівників антарктичних наукових станцій, зможуть лише десятеро учасників тижневого туру в Антарктиду, квитки на який розігрує компанія «Кока–кола». Щоправда, лише серед жителів Аргентини, Чилі, Колумбії, Мексики та Коста–Рики.

До слова, «Металліка» — не перша група, що даватиме концерт в Антарктиді. Але — перший професійний колектив, адже англійський гурт «Нунатак», який виступав там у 2007 році, складався з учених із британської антарктичної бази.