ЦИТАТИ ТИЖНЯ

25.10.2013

Радослав Сікорський,
міністр закордонних справ Польщі
— про переговори з Україною
щодо асоціації з ЄС:

— Ми досягли кінця марафону, останніх ста метрів, і маю надію, що не трапиться нічого такого, що завадило б Україні підписати ту угоду. Маємо надію, що Україна зробить ті дві–три речі, котрі належить зробити, і тим залагодить питання застосування вибіркового правосуддя... Ризик непідписання великий, але маю надію, що цього разу нам усе вдасться і ми не будемо змушені чекати Україну чергові 300 років.

(УНІАН)

Олексій Пушков,
голова комітету
з міжнародних справ Держдуми РФ
— про загрози асоціації
з Євросоюзом
для Президента України:

— У ЄС асоціацію з Україною вважають засобом її «демократизації». Чи розуміють у Києві, що кінцева мета «асоціації» — зміщення Януковича?

(«Твіттер»)

Олесь Доній,
позафракційний народний депутат
— про проблему
найбільшої опозиційної партії:

— Очевидно, що структура, за якою стоять Мартиненко, Яценюк, Турчинов — занадто комерціалізована, щоб бути по–справжньому опозиційною. Таке враження, що «Батьківщина» хоче продовжувати вважатися головною опозицією, але по–справжньому не хоче перемогти владу. Адже, щоб перемогти владу, необхідно групувати навколо себе ідейних людей, а не бізнес–орієнтованих мільйонерів.

(«Ліга»)

Михайло Добкін,
голова Харківської облдержадміністрації
— про закиди націоналістів
щодо стандартів освіти на Харківщині:

— Я хочу цих націонал–рагулів (ВО «Свобода») попередити. Територія Харківської області для вас закрита раз і назавжди. Сунетеся сюди з вашими законами, правилами та уставами, зачіпатиме наших вчителів, будете ображати наших ветеранів, будете намагатися зіпсувати наших дітей — я вас попереджаю через ваших представників у цьому залі, ми вам ваші портрети шухевичів і бандер засунемо в ті місця вашого тіла, де їм буде більш комфортно, ніж на харківських стадіонах і на вулицях. Тільки не забудьте їх попередньо в трубочку скрутити.

(УНІАН)

Олег Ляшко,
позафракційний народний депутат
— про свою стійкість
до корупційного підкупу:

— Мене нічим не візьмеш. Горілки я майже не п’ю. Дівчата мені не потрібні... В мене жінка є!

(ICTV)