НОВИНИ ПЛЮС

25.10.2013

Україна — СНД

1 січня 2014 року Україна прийме естафету головування в Співдружності Незалежних Держав від Білорусі. Про це повідомив перший заступник голови українського МЗС Руслан Демченко. За його словами, Київ мав головувати в СНД у поточному році, але через те, що Україна взяла на себе головування в ОБСЄ, довелося перенести це зобов’язання на рік.

За словами дипломата, в ході візиту до Мінська сьогодні, 25 жовтня, Президент України Віктор Янукович обговорить концепцію і пріоритети головування в СНД на зустрічах із главами держав цієї організації. Також заплановано окремі переговори з російським главою Володимиром Путіним.

Перший заступник голови МЗС підкреслив, що головування в СНД жодним чином не позначиться на євроінтеграційних прагненнях України.

Відділ кадрів

На посаду першого заступника Генпрокурора призначено Віталія Білоуса, а заступником ГП став Роман Андреєв. Відповідні укази підписав Генпрокурор Віктор Пшонка.

Білоус раніше був просто заступником Генерального, Андреєв — обіймав посаду начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному проваджені ГПУ.

Такі перестановки сталися після звільнення першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна.