Роман із тим, хто шукає воду

23.10.2013
Роман із тим, хто шукає воду

Модель і актриса Ольга Куриленко.

Австралійський «Гладіатор» Рассел Кроу давно мріяв спробувати себе в серйозній режисурі. Кілька спроб перекваліфікуватися з актора в «командувача» на знімальному майданчику в його кар’єрі вже було, але давно, та й ішлося про короткометражки. І ось нарешті мрія здійснилася: почався кастинг у драму «Шукач води», де Кроу виступить не лише виконавцем головної ролі, а й режисером. І однією з перших зірок, яких він запросив у свою, по суті, дебютну роботу, стала українка Ольга Куриленко.

Оля зараз на вершині популярності й знімається фактично безперервно. Хоча й розважатися встигає — днями, скажімо, веселилася на «Українських днях» у Лондоні. На наступний рік заплановано прем’єри щонайменше чотирьох фільмів за її участю — «Академія вампірів», «Людина листопада», «Імпульс» та казково–фантасмагоричні «Глибинні імперії». Ймовірно, встигне «вписатися» в прем’єрний графік 2014–го і «Шукач води». Зйомки стрічки стартують до кінця поточного року.

Дія фільму відбувається через чотири роки після Дарданелльської операції — відомої воєнної кампанії 1915 року, що мала на меті захопити Константинополь у ході Першої світової війни. Австралійський фермер, роль якого виконує Кроу, вирушає до Стамбула, щоб з’ясувати долю своїх зниклих у бою синів. На час пошуків герой зупиняється в готелі й закохується у його вродливу господиню (Куриленко).