ХРОНІКА

23.10.2013

Бокс

У чвертьфіналах аматорського чемпіонату світу, що триває в Алмати, боксуватимуть лише двоє українців. До Миколи Буценка (категорія до 51 кг), який здобув це право в понеділок, учора приєднався «супертяж» Єгор Плевако. Він переміг алжирця Хамзу Бегуерні за рахунком суддівських записок — 30:27 та двічі по 29:28.

Натомість у категорії до 60 кг Дмитро Черняк поступився бразильцеві Робсону Консейсайо (рахунок точно як у Плевако), а Олександр Ганзуля (до 81 кг) — кубинцеві Хуліо Перасі (28:29, 27:30, 26:30), причому у другому раунді наш співвітчизник побував у нокдауні.

Футбол

Матч–відповідь «плей–оф» ЧС–2014 між збірними України та Франції 19 листопада відбудеться на «Стад де Франс» у Сен–Дені під Парижем. При цьому Федерація футболу України ще не визначилася з місцем проведення першого матчу — 15 листопада. Розглядають як варіанти Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Одесу.

* * *

ФК «Дніпро», як і обіцяв перед матчем із «Металістом», надіслав скарги на харків’ян у футбольні інстанції України та УЄФА. Дніпропетровці офіційно висловили свою незгоду з тим, що «Металіст» порушує норму регламенту прем’єр–ліги сезону 2013/14 у частині, яка стосується визначення одночасної кількості легіонерів на полі під час матчу.

* * *

Чемпіонат Англії. Останній матч 8–го туру. «Крістал Пелас» — «Фулхем» — 1:4.

* * *

Іспанія. Останні матчі 9–го туру. «Сельта» — «Леванте» — 0:1, «Атлетик» — «Вільярреал» — 2:0 (М. Ріко, 33; Адуріс, 35).

Лідери: «Барселона» — 25, «Атлетико» — 24, «Реал» — 22, «Вільярреал» — 17.

* * *

Росія. Останній матч 13–го туру. «Локомотив» — «Амкар» — 4:0 (Н’Дойє, 7; Майкон, 39; Шишкін, 57; Павлюченко, 86).

Лідери: «Зеніт» — 32, «Локомотив», «Спартак» — 27.

Теніс

Турнір ATP в Базелі (призовий фонд — 1,445 млн. дол.). Перше коло. Долгополов (Україна) — де Шеппер (Франція) — 6:4, 6:4.

Єдиноборства

На ІІ Всесвітніх іграх із єдиноборств, що тривають у Санкт–Петербурзі, станом на вчора дві нагороди здобули українські самбісти: «золото» — Іван Васильчук у ваговій категорії до 90 кг, «срібло» — Дмитро Бабійчук (до 74 кг).

Четверо українців потрапили до фіналів у турнірі з тайського боксу муей–тай, а Олександр Прокуда та Костянтин Тришин здобули в цій дисципліні бронзові медалі.

Наші сумоїсти в Пітері вибороли два «срібла» й чотири «бронзи». Другі місця — в активі Марини Максименко та Іванни Березовської, треті — в Марини Прищепи, Світлани Ярьомки, Аліни Бойкової та Костянтина Єрмакова (вага 115 кг).

* * *

На ІІ Всесвітні ігри з єдиноборств до Росії не пустили голову Київської обл­організації партії «УДАР», депутата Київської облради Олега Велікіна, який є віце–президентом Федерації ММА України. Попри наявність запрошення від організаторів чемпіонату в Петербурзі, в аеропорту Велікіну повідомили, що він входить до «переліку осіб, небажаних для в’їзду на територію Росії».