Дійти до рубікону

22.10.2013

На чемпіонаті світу з аматорського боксу, який триває в Алмати, пора вирішальних боїв іще не настала, а лави української збірної з кожним днем стають усе рідшими. Своєрідним рубіконом для майстрів шкіряної рукавички є чвертьфінал, пройшовши який, боксер гарантує собі медаль. Наразі єдиний, хто впритул наблизився до цієї позначки, — срібний призер ЧЄ–2013 Микола Буценко (вагова категорія до 51 кг). Учора він виграв поєдинок 1/8 фіналу в Дончая Татхі з Таїланду. Долю практично рівного поєдинку, в якому кожен із боксерів узяв по одному раунду, вирішила трохи більша активність українця в дебюті бою, коли за нічийного рахунку в стартовій трихвилинці судді віддали перемогу Миколі.

А от капітан нашої збірної, досвідчений Дмитро Митрофанов (75 кг) не зміг пробитися до вісімки найсильніших. Після впевненої перемоги над венесуельцем Хуаном Патіньйо (3:0) представник Чернігівщини зазнав такої ж розгромної поразки від британця Ентоні Фаулера.

Сьогодні ще троє українців позмагаються за право виходу до чвертьфіналу. Дмитро Черняк (60 кг), який у першому поєдинку турніру приголомшив росіянина Дмитра Полянського (3:0), боксуватиме з бразильцем Робсоном Консейсао. Олександр Ганзуля (81 кг), котрий відкрив для себе ЧС впевненою перемогою над венесуельцем Ендрі Пінто, зійдеться з бразильцем Хуліо Перазою, а наш «супертяж» Єгор Плевако екзаменуватиме алжирця Хамзу Бегуерні. Попередній опонент Єгора — Абдал Кадан з Ізраїлю — протримався в ринзі трохи більше одного раунду, пропустивши від нашого співвітчизника в другій трихвилинці нокаутуючий удар.

Відзначимо, що з турнірної дистанції також зійшли Вадим Кудряков (49 кг), Олександр Шепелюк (52 кг), В’ячеслав Кисліцин (64 кг), Денис Лазарєв (69 кг).

А ТИМ ЧАСОМ...

Недавній аматор Василь Ломаченко, який у дебютному поєдинку поміж профі нокаутував мексиканця Хосе Раміреса, посів другу позицію в оновленому рейтингу Всесвітньої боксерської організації (WBO) в напівлегкій вазі. Випереджає Ломаченка лише офіційний претендент на титул — американець Гері Расселл. Чемпіоном WBO є мексиканець Орландо Салідо, проти якого Лом вийде на ринг 25 січня.

* * *

Чемпіон світу в надважкій вазі за професіональними версіями WBA, WBO, IBF, IBO Володимир Кличко повідомив, що свій наступний бій проведе, ймовірно, в лютому або березні 2014 року.