«Генеральські» амбіції

22.10.2013
«Генеральські» амбіції

«Генерали» святкують долучення до сонму професіоналів. (з сайта HC-Generals.com)

Як і передбачала «УМ», на старт чемпіонату України під егідою ФХУ вийдуть не п’ять, а шість команд. Уже після всіх дедлайнів договір на участь у турнірі уклали київські «Генерали» (офіційно — ХК «Дженералз»). Федерація була тільки «за» поповнення кількісного складу ліги.

Нагадаємо, після розвалу ПХЛ чемпіонат України міг узагалі не відбутися — крім «Білого барса» й «Компаньйона», до змагань не був готовий жоден інший колектив. Але федерація скасувала внески за участь у чемпіонаті, і в турнір заявилися також «Сокіл», «Вінницькі гайдамаки», «Леви» та от тепер — «Генерали».

Ця команда ще недавно була аматорською й виступала в так званій «Нічній хокейній лізі Києва». Однак тепер, каже в коментарі «УМ» директор «Генералів» Олександр Пристромко, вони навіть не знають, як справи в колишніх колег із НХЛК — курс узято на професіональний хокей. За словами Пристромка, бюджет клубу цілком відповідає рівню чемпіонату завдяки спонсорам із компанії «Катех–електро».

Цілі «Генералів» на сезон вельми амбітні. «Наша першочергова мета — вихід у «плей–оф» і боротьба за медалі. Передумов для нашого непотрапляння до четвірки кращих немає, — каже пан Пристромко. — Обживатися на рівні професіоналів будемо вже по ходу турніру. Водночас підходимо до справи серйозно й маємо у планах також розвиток дитячого хокею в нашій клубній системі».

За інформацією директора, «Генерали» підписали контракти вже з 15 хокеїстами — це ті, хто грав у складі «Дженералз» у вересневих спарингах із «барсами» та «компаньйонами». Ідеться насамперед про досвідчених хокеїстів, які пройшли через «Сокіл» і «Беркут», — Бега, Сидоров, Єловиков, Хміль, Мадера, Дворецький, воротар Терчієв та ін. Група гравців перебуває на перегляді, ймовірне залучення білоруських легіонерів. Тренер лишається той самий — Анатолій Давидов. Домаш­ньою ареною «Генералів», як і в «Сокола», буде броварський «Термінал».

Відповідно до зміненого календаря, у регулярному чемпіонаті учасники зіграють по 30 матчів — спарені поєдинки у три кола. 28–29 жовтня зустрінуться «Білий барс» і «Компаньйон», «Сокіл» і «Гайдамаки», а 1–2 листопада «Генерали» прийматимуть «Левів».

А ТИМ ЧАСОМ...

КХЛ. Регулярний чемпіонат. «Торпедо» — «Донбас» — 1:0 (Брент, 52 (більш.)), «Витязь» — «Донбас» — 4:2 (Шитіков, 7 (більш.); Мезей, 23; Васильєв, 53 (більш.); Афіногенов, 59 — Кашпар, 17; Дадонов, 34 (більш.)).

Лідери Західної конференції: СКА — 42 (20 матчів), «Динамо» (М) — 41 (19), «Динамо» (Р) — 32 (17), ЦСКА — 29 (18), «Атлант», «Медвешчак» — 29 (19), «Донбас» — 28 (18), «Лев» — 27 (18)…

Нападник Михайло Анісін залишив нижнєкамський «Нафтохімік» і підписав контракт із «Донбасом». Свій перший матч за донецьку команду 25–річний росіянин міг провести вже вчора ввечері — проти московського «Динамо», у складі якого в сезоні–2011/12 став володарем Кубок Гагаріна і найкращим снайпером «плей–оф». На рахунку Анісіна — 118 очок (61+57) у 218 матчах у регулярних чемпіонатах КХЛ, 27 балів (20+7) у 31 грі «плей–оф». Після «Динамо» Анісін виступав у череповецькій «Сєвєрсталі» під керівництвом нинішнього тренера «Донбасу» Андрія Назарова.

Водночас керівництво донеччан завершило співпрацю із чемпіоном світу–2013 у складі збірної Швеції Фредріком Петтерссоном, який так і не зміг проявити свої найкращі якості у «Донбасі».