Дурне діло для героя–рятівника

16.10.2013

Герой–рятівник, як відомо зі знаних плакатів, завжди приходить на допомогу. І хоча відповідна рекламна кампанія проходила в Україні, в Англії населенню про всесильного рятівника також добре відомо. От і звертаються люди по допомогу до пожежників навіть у тих випадках, коли, здавалося б, допомогти не може ніхто.­

Змучившись від безглуздих виїздів, Лондонська пожежна служба оприлюднила перелік найбільш незвичайних викликів, що надійшли останнім часом, із уклінним проханням до громадян: не телефонувати на екстрений номер 999, якщо ситуація не є справді надзвичайною.

Як повідомляє сайт організації, очолив топ–10 найдивніших викликів дзвінок від жінки, яка побачила на подушці павука. Друге місце посіла літня жінка, яка хлюпнула зі склянки з водою на собак, що билися в неї під вікнами. При цьому жінка забула, що в склянці лежала її вставна щелепа, і просила пожежників її знайти. «Бронзу» здобув чоловік із проханням дістати з даху гаража кросівок його сина, назвавши цей випадок екстреним — адже без кросівка хлопець не може піти пограти у футбол!

Також у списку опинилися повідомлення про білку на кухні, лисицю в садку, проколоту шину й телефони, що падали в унітаз.