ХРОНІКА

16.10.2013

Футбол

Кваліфікація молодіжного чемпіонату Європи–2015 (U–21). Група 5. Швейцарія — Хорватія — 0:2, Латвія — Україна — 1:5 (Рейс, 65 — Рижук, 7; Буяльський, 27; Будківський, 30, 50, 66; У: Рудько, Ордець, Караваєв, Рижук, Болбат (Костевич, 46), Цуріков, Нойок (Бабенко, 15), Калитвинцев, Будківський, Буяльський (Ковалець, 70), Тотовицький).

Становище команд: Хорватія — 12 (4 матчі), Швейцарія — 6 (3), Україна — 3 (2), Латвія — 3 (3), Ліхтенштейн — 0 (4).

* * *

Юрій Бакалов написав заяву по відставку з посади головного тренера київського «Арсеналу», провів останнє тренування й попрощався з футболістами. Щоправда, цю заяву керівництво клубу поки не прийняло. Фінансова ситуація в клубі залишається напруженою, і власники «канонірів» не коментують перспективи клубу.

Теніс

Турнір ATP «Кубок Кремля» у Москві (призовий фонд — 823,5 тис. дол.). Перший раунд. Стаховський (Україна) — Соуза (Португалія, 7) — 6:4, 6:3.

Турнір WTA «Кубок Кремля» (795,7 тис. дол.). Перший раунд. Кузнєцова (Росія, 8) — Цуренко (Україна) — 7:5, 6:2; Корне (Франція) — Світоліна (Україна) — 7:5, 6:3.

* * *

Турнір ITF у Ліможі (50 тис. дол.). Перший раунд. Н. Кіченок (Україна, 3) — Гонсалвеш (Бразилія) — 6:3, 6:4.

Хокей

Невдовзі збірна України почне підготовку до першого етапу «Єврочелленджу», який відбудеться 6–9 листопада в Будапешті. Суперниками «синьо–жовтих» будуть національні команди Угорщини, Польщі та Румунії. На найближчий тренувальний збір не будуть викликані нападники Олексій Понікаровський із пітерського СКА та Костянтин Касянчук із «Динамо» (Москва). Олексій після переїзду з НХЛ у Петербург отримав російське громадянство і поки не визначився, за яку збірну виступатиме надалі, а Касянчук вирішив зосередитися на виступах за свій клуб у КХЛ і попросив ФХУ не викликати його до лав збірної.

* * *

КХЛ. «Авангард» — «Ак барс» — 2:3 ОТ, «Барис» — «Торпедо» — 4:2, «Югра» — «Динамо» (М) — 1:4 (Касянчук «Д» — 6 хв. 31 сек., «0»), «Автомобіліст» — «Витязь» — 2:1 Б.

* * *

НХЛ. «Бостон» — «Детройт» — 2:3, «Вашингтон» — «Едмонтон» — 4:2, «Баффало» — «Міннесота» — 1:2.

Волейбол

Збірні України отримали суперників в останній кваліфікації на ЧС–2014. У третьому раунді відбору команди були розбиті на п’ять квартетів. Чоловіча збірна України потрапила до групи M (матчі 3–5 січня відбудуться у словацькому Попраді), де зіграє з господарями, а також із Фінляндією та Грецією. Жіноча збірна змагатиметься у групі I в Анкарі, де зустрінеться з командами Туреччини, Румунії та Кіпру. У чоловіків на ЧС–2014 вийдуть переможці груп та одна краща команда з других місць, у жінок — переможці груп та дві збірні, які стануть другими.