Фенікс–стрибун

11.10.2013

Стрибки з лонжею — один із найпопулярніших способів полоскотати собі нерви: не так страшно, як стрибок із парашутом, набагато дешевше, ніж похід на Еверест, а адреналіну при цьому виділяється не менше. І хоча розвагу «банджі–джампінг» зараз пропонують майже повсюдно, наважитися на стрибок із гумовою линвою, прив’язаною до ніг, здатен далеко не кожен. Тож рекорд, встановлений австралійцем Джеєм Феніксом, не може не викликати поваги.

Як повідомляє телеканал «Скай ньюз», відважний австралієць стрибнув із лонжею 150 разів упродовж 21 години! Попередній рекордсмен у 2011 році спромігся «лише» на 105 стрибків, щоправда, менш ніж за 8 годин.

Фенікс стрибав із платформи будівельного крана, розташованої на 40–метровій висоті. Коли о пів на четверту ранку рекордсмен нарешті вирішив припинити стрибати, вся команда, яка забезпечувала встановлення рекорду, зітхнула з полегшенням. «На той час ми вже страшенно стомилися й замерзли, тож не дивно, що мої люди почали потроху з’їжджати з глузду», — заявив спортсмен.