З «Ігор» — на похорон

01.10.2013
З «Ігор» — на похорон

Дженніфер Лоуренс.

Незважаючи на те, що чимало критиків ставить визначний акторський талант зірки «Голодних ігор» Дженніфер Лоуренс під сумнів, у якийсь момент кар’єра 23–річної актриси стрімко пішла по ви­східній. На початку цього року Джен отримала «Оскара» за головну жіночу роль у фільмі «Псих», хоч серед претенденток на премію були значно талановитіші колеги. Після цього журнал «Піпл» визнав Лоуренс однією з найбільш стильних жінок світу, легендарний бренд «Діор» запросив стати своїм «обличчям», а кінокомпанії завалили пропозиціями про співпрацю.

Дженніфер, як і належить зірці першого ешелону, дозволяє собі перебирати, і на ролі чи гонорари, які здаються їй нецікавими, не погоджується. Проте є люди, яким вона відмовити не може. До таких належить і режисер першої частини «Голодних ігор» Генрі Росс, який запросив її одразу в кілька нових проектів. Режисувати другу частину франшизи — «Голодні ігри: У вогні», що виходить в український прокат 21 листопада, Росс відмовився, тоді як Джен «підписалася» на всі наступні фільми серії. Проте з режисером вони залишилися в приязних стосунках. Тож, надумавши екранізувати роман Джона Стейнбека «На схід від раю», Генрі побачив саме Лоуренс у ролі матері головного героя в молодості.

Та якщо ця роль Дженніфер буде другоплановою, то в наступному проекті вся увага дістанеться їй. Росс уже погодився стати режисером майбутньої екранізації роману Ханни Кент «Поховальний обряд». Як повідомляє сайт «Кінопоіск», Лоуренс зіграє жінку, яку помилково визнали винною у вбивстві й засудили до страти у 1892 році. Сюжет засновано на реальних подіях.