Удома й пісок допомагає

27.09.2013

Попри спільне коріння та один керівний орган, проводити паралелі між пляжним футболом та його старшим братом — класичною грою в шкіряний м’яч — навряд чи варто. Достатньо лише поглянути на пари чвертьфіналістів «пляжного» чемпіонату світу, який триває на Таїті, щоб зрозуміти окремішність бічсокеру.

Ні японці, ні сальвадорці, ні іранці до півфіналу не пробилися, зате результат протистояння на стадіоні в Папеете господарів «мундіалю» та збірної Аргентини змусив шанувальників футболу схопитися за голову — 1:6 не на користь земляків Марадони! За всі роки проведення ЧС із бічсокеру (а цей «мундіаль» — 17–й фактично і сьомий — під дахом ФІФА) збірна Таїті стала першим представником Океанії, яка пробилася до півфіналу.­

У трьох інших чвертьфінальних поєдинках розгорнулася запекла боротьба, де фаворитам довелося серйозно попрацювати на перемогу. Чинні чемпіони світу — росіяни — лише за дві хвилини до завершення основного часу забили вирішальний м’яч у ворота знайомих українським футболістам іранців. За аналогічним сценарієм пройшла гра віце–чемпіонів планети з Бразилії, яким під завісу протистояння вдалося зламати японську збірну. Іспанці завдяки мінімальній перемозі над Сальвадором гратимуть у півфіналі ЧС уперше з 2008 року.

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Таїті). Чвертьфінали. Бразилія — Японія — 4:3, Аргентина — Таїті — 1:6, Іспанія — Сальвадор — 2:1, Росія — Іран — 6:5.

У півфіналах гратимуть: Іспанія — Бразилія, Росія — Таїті.