$400 млн. замість хот–дога

25.09.2013

Американська лотерея «Пауерболл» цього року неабияк тішить любителів зірвати легкий куш. За дев’ять місяців зірвано вже шостий дев’ятизначний джекпот! Цього разу пощастило мешканцю штату Південна Кароліна, який виграв 400 мільйонів доларів. Своє ім’я чоловік вирішив не розголошувати, і його можна зрозуміти. Але поділився з організаторами подробицями купівлі щасливого білета.

За словами щасливчика, в лотерею він зіграв лише другий раз у житті. Білет дістав, зупинившись на заправці, щоб купити дружині хот–дог. Власне, хот–догів там не виявилося, і «з горя» чоловік вирішив зробити ставку на 20 доларів. Дружина навряд чи залишилася розчарованою.

За умовами лотереї «Пауерболл», переможець може отримати виграш повністю, але рівними виплатами впродовж 29 років. Якщо ж хочеться взяти гроші одразу, приз «схудне» майже наполовину — до 233 мільйонів. Свіжоспечений мільйонер поки що вагається. Хоча найчастіше власники джекпоту вирішують не розтягувати задоволення і отримати куш одразу. Саме так зробила Глорія Маккензі, яка в травні зірвала найбільший джекпот в історії США — 590 мільйонів доларів. Утiм не дивно, що 84–річна жінка вирішила не розтягувати виплати на три десятиліття і надала перевагу 370 мільйонам «тут і негайно».