Щасливий рюкзак

24.09.2013

Історія бостонського безхатька Глена Джеймса до сліз розчулила мільйони американців. Тиждень тому звичайний собі жебрак знайшов у торговельному центрі рюкзак, у якому були 41 тисяча доларів і паспорт на ім’я громадянина Китаю. Завдяки цій знахідці волоцюга міг би виборсатися з безпросвітної бідності. Але натомість чесний чоловік відніс рюкзак у поліцію.

Правоохоронці розшукали власника грошей, яким виявився китайський студент, що приїхав до США провідати друга (про те, звідки у студента стільки грошей і для чого він носив їх у наплічнику, не повідомляється). А також розповіли про унікальний вчинок бомжа пресі і, відповідно, всій країні.

Безкорисливість жебрака так вразила американців, що вони вирішили не обмежувати свій захват лише словами.

Мешканець штату Вірджинія Ітан Віттінгтон відкрив на сайті gofundme.com рахунок, де всі охочі можуть перерахувати кошти на допомогу Гленові Джеймсу. І вже станом на вчора на рахунку безхатька зібралося значно більше грошей, ніж було в «щасливому» рюкзаку — понад 140 тисяч доларів. Суми пожертв становили від 1 до 500 доларів.

Засновник рахунку сподівається зібрати для чесного безхатька щонайменше 250 тисяч, після чого гроші передадуть Джеймсу, аби він зміг придбати собі житло. Поки що ж бомж знайшов притулок у бостонському центрі для безхатьків.