Пустилися берега за канделябрами

24.09.2013
Пустилися берега за канделябрами

Майкл Дуглас. (Рейтер.)

У Лос–Анджелесі роздали «телевізійні «Оскари» — премії «Еммі». І хоча кілька відомих і успішних серіалів та фільмів залишилися без нагород, великих несподіванок не сталося. Можливо, завдяки тому, що більшість номінантів цілком заслуговували на головну телевізійну відзнаку.

Чи не найбільше засмутилися шанувальники серіалу «Гра престолів», чиї улюбленці знову залишилися без «Еммі». У категорії «Драматичний серіал» відзнаку в нього відібрав «Пуститися берега» (Breaking Bad), а номінована в категорії «Найкраща актриса другого плану» «халісі» Емілія Кларк поступилася статуеткою зірці згаданого серіалу Анні Ганн. Найкращим серіальним актором другого плану також було визнано не виконавця ролі Тиріона Ланістера Пітера Дінклейджа, а зірку «Підпільної імперії» Боббі Каннавале.

Головним тріумфатором церемонії став драматичний міні–серіал «За канделябрами», який визнали найкращим телефільмом року. Його режисер Стівен Содерберг отримав премію у своїй номінації, а виконавець головної ролі Майкл Дуглас, який дуже переконливо зіграв любов із героєм Метта Деймона, — у своїй.

Отримуючи статуетку, Дуглас не шкодував слів вдячності на адресу своєї дружини Кетрін Зета–Джонс. Тож, можливо, його нещодавні слова про те, що чутки про їхнє розлучення передчасні, й справді були щирими.

Не пощастило й історичному «Абатству Даунтаун» та чудовому серіалу про американські політичні залаштунки «Картковий будиночок», який не переміг у жодній із трьох головних номінацій. Навіть творець «Пуститися берега» Вінс Гілліган, отримуючи нагороду, не міг отямитися від здивування: «Я ані­трохи не сумнівався, що найкращим серіалом визнають «Картковий будиночок!». Втім, у «Будиночка» ще все попереду, адже пройшов лише один сезон. Тоді як, скажімо, для «Безумців», які кілька років поспіль забирали більшість головних «Еммі», зоряний час уже минув — цього разу жодної нагороди.

А серед переможців цього разу опинилися також Клер Дейнс («Батьківщина»), Джефф Деніелс («Відділ новин»), Джим Парсонс («Теорія Великого вибуху»), Джулія Луїс–Дрейфус і Тоні Хейл («Віце–президент») та інші.