ПРЯМА МОВА

12.09.2013

Михайло Фоменко, головний тренер збірної України: «Будемо намагатися зберегти такий настрій»

— Збірна Англії — сильна команда, укомплектована сильними гравцями. Вони представляють клуби у дуже сильних європейських першостях, і цим усе сказано. Це була складна гра з сильним суперником.

Те, що ми не зіграли двома форвардами, — так складався матч. Якби ми виставили двох форвардів, це був би авантюрний крок з нашого боку. Одне очко краще, аніж жодного.

Чому не грав Девич? У нього були проблеми, які не дозволяли працювати на повну силу.

Спасибі хлопцям, що вони не пропустили зі стандартних положень. Це сильна сторона англійців. У нас також були моменти. Але є частка везіння — чогось нам не вистачило. Що ж до непризначеного пенальті на першій хвилині... Це питання до суддів, а не до мене.

Утім, будемо намагатися зберегти такий піднесений настрій, як сьогодні.

Чому Кучер вийшов із капітанською пов’язкою? Зазвичай, коли хворіє капітан і не потрапляє до складу віце–капітан, капітаном, призначається найстарший гравець.

Рой Ходжсон, головний тренер збірної Англії: «Нічия — хороший результат для нас»

— Результатом, звичайно, задоволений. Що стосується виконання установки на гру, то першу половину матчу ми зіграли непогано, а у другому таймі Україна тиснула на нас і було важко організовувати атаки.

Обидві команди дуже сильні. При цьо­му, як ви знаєте, ми приїхали без двох форвардів. Україна ж перебуває в хорошій формі, і я знав, що поєдинок буде важким. Ми боялися трьох форвардів України, які отримували дуже хорошу підтримку. У другому таймі кутові йшли один за одним, наші суперники діяли злагоджено. Ви бачили, які атаки проводила збірна України, як нам доводилося захищатися.

Вважаю, що нічия — хороший, заслужений результат. Враховуючи цю нічию, ми, як і раніше, — лідери. Попереду дві гри, і я сподіваюся здобути в них шість очок.

Андрій Ярмоленко, півзахисник збірної України: «Потрібно реалізовувати навіть напівмоменти»

— Завзята біла гра, ніхто не хотів поступатися. Звідси і закономірний результат — нічия. Для англійців цей результат кращий, ніж для нас, адже вони залишаються на очко попереду. Друге місце нас влаштує, тільки якщо ми вийдемо потім на чемпіонат світу.

Ми й на виїзді зіграли з Англією добре, і сьогодні була рівна гра. А чого не вистачило?.. Не було як такого дуже гострого останнього пасу, напевно. Англійці дуже добре оборонялися, перекривали зони — було видно, що вони приїхали по нічию, і ми не мали багато можливостей. Вважаю, що найкращою була нагода в Артема Федецького, коли він головою пробивав. А в матчах із такими збірними потрібно реалізовувати навіть напівмоменти.

Євген Коноплянка, півзахисник збірної України: «Ми заслуговуємо на потрапляння до Бразилії»

— Напевно, нам не вистачило трохи везіння, тому що ми повністю контролювали хід матчу. В Англії можна згадати тільки один момент після ауту, коли Лемпард пробив головою. Думаю, ми заслуговували на перемогу.

Я думаю, потрібно жити завтрашнім днем. Необхідно виходити на чемпіонат світу, ми це можемо і на це заслуговуємо. Будемо сподіватися, що англійці ще втратять очки. Ми сьогодні показали хорошу гру. Думаю, Михайло Іванович задоволений.

Френк Лемпард, півзахисник збірної Англії: «Тепер усе залежить від нас»

— Гра була складною. У першому таймі ми контролювали гру, нехай не все виходило в атаці, зате суперник майже нічого не створив. У другому таймі українці нас притиснули, але ми це витримали. Звичайно, хотілося виграти, але якщо міркувати про перспективу, то нічия нас теж влаштовує. Тепер усе залежить від нас.