НОВИНИ ПЛЮС

11.09.2013

Посол ЄС — про вагу асоціації

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський переконує, що, підписавши Угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна отримає шанс уникнути шляху економічної стагнації та політичного автократизму. Він упевнений, що вже зараз Україна має для ЄС особливе значення, адже це «важливий економічний партнер, джерело енергетичної безпеки, а також місток до Росії». Через те що Україна є головною країною, яка забезпечує транзит російської нафти і газу до Європи, Євросоюз зацікавлений поширювати демократичні цінності в ній, пише посол у статті на сайті «Українська правда». Головне, на його думку, — щоб Україна не залишилась «у сірій зоні небезпеки між Європою та Росією».

Наступне засідання Київради

Голова КМДА Олександр Попов пропонує Київраді провести наступне засідання на початку жовтня. Про це він сказав у ході «гарячої лінії» у газеті «Комсомольская правда в Украінє». «Ми вже будемо готові до реалізації нових ініціатив, які є в місті, поточні питання вже накопичились. Тому треба приблизно в такий термін», — пояснив Попов.

Нагадаємо, каденція цієї міськради закінчилася ще 2 червня, і опозиція перешкоджає проведенню подальших сесійних засідань. «Я вважаю, що міська рада обов’язково буде працювати до того часу, поки не буде вибрана нова міська рада. Це передбачає Конституція, закон, навіть підтверджено судом», — вважає Попов.

Інцидент біля Прем’єра на Прикарпатті

Під час учорашнього візиту Прем’єр–міністра Миколи Азарова до Калуша сталося зіткнення його охорони і народного депутата Ольги Сікори з ВО «Батьківщина». Депутатка вдарила охоронця, намагаючись пройти на відкриття заводу «Карпатнафтохім». Спочатку між Сікорою й охоронцями сталася словесна суперечка, а далі дійшло і до рукоприкладства. Депутатка заявляє, що їй заламували руки і хотіли силою вивести з території.

До цього візит Азарова вже «привітали» місцеві активісти, які вимагали нормального фінансування ремонту доріг на Івано–Франківщині, повідомляє сайт «Бліц–інфо».

Відеоспостереження на виборах–2012

955,3 млн. грн., виділені з держбюджету для системи відеоспостереження на минулих виборах, використали неефективно, бо «отримані відеоматеріали практично не використовувалися» — такий висновок зробила Рахункова палата. «Враховуючи те, що застосування відеоспостереження під час наступних виборчих кампаній або в будь–який інший спосіб чинним законодавством не передбачено, подальша доля даної системи залишається невизначеною. На сьогодні її технічні компоненти вартістю 195,9 млн. грн. передані на зберігання до місцевих державних адміністрацій», — інформує прес–служба РП.