«На виліт» — цікавіше

11.09.2013

Два роки тому жіноча збірна України вперше після тривалої перерви знову грала в фінальній частині чемпіонату Європи. Однак пробитися на ЧЄ–2013 «синьо–жовті» не змогли, програвши в «золотому» сеті стикового етапу француженкам. Власне, на самому турнірі, який приймають Німеччина та Швейцарія, прийшла пора матчів «на виліт». Четверо переможців груп — Бельгія, Німеччина, Росія та Сербія — напряму пробилися до чвертьфіналів, а ще вісім колективів, які посіли в своїх квартетах другі–треті місця, зіграють поєдинки 1/8 фіналу.

Відзначимо, що турнір проходить за відносно новим регламентом, який діє з минулої європершості, коли організатори відмовилися від двох групових раундів і віддали перевагу «нокаут–системі». Вона «вмикається» одразу після матчів першого колового етапу. Щодо фаворитів, то всі вони, окрім італійок — чемпіонок Європи–2009, — учасники чвертьфіналів. Натомість збірній Італії в 1/8 фіналу ще належить грати проти команди Польщі. Інші пари цього раунду виглядають так: Туреччина — Білорусь, Хорватія — Голландія, Чехія — Франція.

Серед невдах, які посіли у своїх квартетах останні місця й раніше за інших залишили змагання, фігурують команди Азербайджану, Болгарії, Іспанії та Швейцарії.