ХРОНІКА

11.09.2013

Футбол

Оновлена молодіжна збірна України (U–21) під керівництвом Сергія Ковальця провела свій перший матч у відборі до ЧЄ–2015. Попри те що гра з хорватами проходила у «фартовому» місті на «Арені Львів», молоді українці поступилися — 0:2. Після стартового натиску господарів хід гри зламали два поспіль голи збірної Хорватії — Ребича на 16–й хвилині та Брожовича на 19–й. Другий тайм матчу перетворився у «боротьбу нервів», під час якої арбітр показав гравцям обох команд п’ять жовтих карток, але до забитих м’ячів не привів.

Склад збірної України: Денчук, Насонов, Ордець, Неплях, Цуріков, Нойок (к), Бабенко (Малиновський, 46), Караваєв (Кулач, 46), Калитвинцев, Болбат (Чурко, 80), Бохашвілі.

Турнірне становище: Швейцарія, Хорватія — 6 (2 матчі), Латвія — 3 (2), Україна — 0 (1), Ліхтенштейн — 0 (3).

Наступний матч команда Ковальця проведе 14 жовтня в Латвії.

* * *

Через два–три тижні Артем Мілевський вийде на хороший рівень фізичної форми, а поки він ще не готовий до виступів на високому рівні. Про це заявив тренер «Газіантепспора» Бюлент Уйгун в інтерв’ю місцевим ЗМІ. Нагадаємо, цей турецький клуб підписав Мілевського на три роки, при тому що в офіційних матчах за першу команду київського «Динамо» Артем не грав ще з минулого листопада.

* * *

Депутат Європарламенту від Бельгії Дерк Ян Еппінк закликав у терміновому порядку провести розслідування щодо трансферу Гарета Бейла з «Тоттенхема» до «Реала». За інформацією політика, угоду рекордною вартістю 100 млн. євро профінансував іспанський банк–банкрут Bankia, і це ставить під сумніви багато аспектів трансферу.

«Борг мадридського «Реала» наближається до позначки у 600 мільйонів, а фінансується він регіональним банком Caja de Madrid, який є філією Bankia. Цей банк зовсім нещодавно структурував свій борг за допомогою Євросоюзу в розмірі 18 млрд. євро, а тепер підтримує купівлю «Реалом» найдорожчих футболістів. Європейські гроші, виділені для підтримки Bankia, не можна використовувати таким чином», — заявляє Еппінк. Він передав документи у цій справі до спеціальної комісії Євросоюзу, яка повинна перевірити законність використання грошей європейських платників податків.

Легка атлетика

У Бердичеві відбувся традиційний турнір зі стрибків у висоту «Меморіал Віктора Лонського». Цього року змагання зібрали чи не найяскравіших зірок висоти за всю історію свого існування. На Житомирщину приїхав чинний чемпіон світу, переможець «Діамантової ліги» Богдан Бондаренко. Гідну конкуренцію йому склав екс–чемпіон планети Юрій Кримаренко.

Бондаренко продовжив переможну серію сезону і виграв «Меморіал Лонського» з результатом 2,34 м. Проте ця перемога далася нелегко, оскільки Кримаренко також стрибнув на 2,34, поступившись фаворитові лише за кількістю невдалих спроб на нижчій висоті. «Бронза» — в Андрія Проценка (2,32).

Регбі

Третій рік поспіль чемпіонами України з регбі–7 стали гравці харківського «Олімпу», які набрали 32 очки. Друге місце посів одеський «Лідерз» (25 очок), третє — «Оболонь–Університет» (Хмельницький) із 24 пунктами.

Нагадаємо, регбі–7 (регбі з командами по сім польових гравців) включено в програму літніх Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

Велоспорт

«Вуельта Іспанії». 16–й етап (Граус — Формігаль, гори, 146,8 км). 1. Баргіль (Франція, Argos–Shimano) — 3.43,31. 2. Уран (Колумбія, Sky Team) — час переможця. 3. Гузарський (Польша, NetApp–Endura) +0,03... 95. Попович (Україна, RadioShack Leopard) +17,53... 101. Гривко (Україна, Astana) +17,53...

Загальний залік: 1. Нібалі (Італія, Astana) — 64:06.01. 2. Хорнер (США, RadioShack) +0.28. 3. Вальверде (Іспанія, Movistar) +1.14... 80. Попович +2:08.37... 114. Гривко +2:47.12...

Учора на іспанській велобагатоденці був останній день відпочинку перед заключними п’ятьма етапами.