ХРОНІКА

04.09.2013

Веслування

Як і «академісти» в Кореї, не здобула жодної нагороди збірна України з веслування на байдарках і каное на чемпіонату світу в Дуйсбурзі. Олександра Воловчук та Ольга Альохіна у заїзді каное–двійок стали п’ятими. На різних дистанціях у каноїстів Олександр Максимчук двічі став шостим — в одиночці та двійці, де йому допомагав В’ячеслав Цехош, так само шостим (на 2000 м) фінішував Михайло Кошман, а Ольга Альохіна у спринті посіла підсумкове сьоме місце. Наша чоловіча каное–четвірка на 1000 м стала п’ятою, а жіноча байдарка–четвірка у фіналі показала дев’ятий час. В естафеті українська жіноча команда на байдарках 4 х 200 м фінішувала сьомою, а чоловіча на каное — була дискваліфіковаана під час заїзду.

Решта з–поміж 27 наших веслувальників на 40–му ЧС у Німечичні показали гірші результати. Варто зауважити, що серед учасників не було олімпійських чемпіонів Інни Осипенко–Радомської та Юрія Чебана, які взяли паузу.

Шахи

Кубок світу–2013 виграв росіянин Володимир Крамник. У фіналі турніру в норвезькому Тромсе він переміг свого співвітчизника Дмитра Андрейкіна з рахунком 2,5:1,5 (за регламентом, вирішальний раунд складався з чотирьох партій).

Визнання

Національний олімпійський комітет визнав найкращою спортсменкою України в серпні шаблістку Ольгу Харлан. Відповідно, її наставник Артем Скороход став найкращим тренером місяця.

В останньому місяці серпня Харлан уперше в кар’єрі стала чемпіонкою світу в особистій першості, а також разом із партнерками перемогла росіянок у командних змаганнях.

Це вже шостий приз найкращої спортсменки місяця в колекції миколаївської фехтувальниці.