ЦИТАТИ ТИЖНЯ

30.08.2013

Віктор Янукович, Президент України

— у привітанні з нагоди Незалежності:

— 22 роки — зовсім невеликий проміжок часу в історичному вимірі. Але для України ці два десятиліття стали початком нової історії. Ми постали як єдиний народ, єдина колективна воля до самостійного розвитку. За ці роки країна пройшла непростий шлях від тоталітарної системи радянського зразка, через дикий капіталізм, економічні кризи та соціальну розгубленість — до свободи, людської гідності, демократії та відкритої економіки. Переконаний — так буде і надалі.

(УНІАН)

Володимир Огризко,

екс–міністр закордонних справ

— про перспективи України в новi часи незалежностi:

— Я думаю, що через 22 роки Україна буде однією з провідних країн цивілізаційного Північноатлантичного простору. А в Європі буде вісь «Париж—Берлін—Варшава—Київ», яка буде тримати на собі — ставши таким собі хребтом — усі інші країни.

(«5–й канал»)

Арсеній Яценюк,

голова фракції ВО «Батьківщина» у ВР

— про торговельну війну Росії проти України:

— Росія розв’язала по відношенню до України не торгову війну. Це — геополітичний акт. І не лише проти України. Це виклик, який постав перед нами — Україною та Європейським Союзом. І нам потрібно діяти спільно, аби дати відповідь на цей виклик.

(УНІАН)

Юрій Сиротюк,

нардеп від ВО «Свобода»

— про завдання України напередодні підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС:

— Через 22 роки незалежності маємо нарешті з’ясувати, чи ми — зерно української нації, чи її пустоцвіт. Нам нема чого й на кого жалітися — вороги завжди будуть, і вони робитимуть свою справу. Маємо відродити велич найбільшої в Європі держави. У цій справі нам допоможе дух Шевченка, 200–річчя якого відзначаємо наступного року. «Громадою обух сталить та добре вигострить сокиру» — це нам був заповіт зберегти Україну, і це місія перед Богом, і ніякий Євросоюз нам не допоможе — самотужки мусимо це зробити.

(прес–служба ВО «Свобода»)

Олександр Лук’янченко,

донецький міський голова

— про те, чому він проти демонтажу пам’ятника Леніну, встановленого на центральній площі міста:

— Я його туди не ставив, і знімати не буду — це моє кредо! Пам’ятник Леніну буде демонтовано лише в тому випадку, якщо цього захоче більшість городян.

(«Новості Донбасса»)