До спини мені ваші подорожі!

30.08.2013
До спини мені ваші подорожі!

На спині Пассмена зафарбована навіть Антарктида.

З появою лоукостових авіаліній подорожі світом стали значно доступнішими, тож дедалі більше людей захоплюються «колекціонуванням» інших країн. Це ж так цікаво — відкривати нові краї, знайомитися з культурою різних народів. А ще — відзначати на глобусі місця, в яких побував. Хтось із цією метою втикає в карту прапорці, іншим більше до вподоби скретч–мапи — стираєш монеткою покриття з країни, яку відвідав…

Проте описані методи — для слабаків. Так вирішив американець Вільям Пассмен, і... звернувся до тату–салону. Тепер уся спина 59–річного відчайдуха, який теж полюбляє мандри, є великою мапою світу. Щоразу після повернення з нової країни Білл іде до татуювальника, і той замальовує відповідне місце на мапі яскравим кольором.

Тепер навіть складно повірити, що Вільям подорожує всього сім років. «Якось уранці я прокинувся й подумав: що сталося з тими грандіозними планами об’їздити світ, які я так мріяв втілити в юності?» — пригадує чоловік день, коли вирішив остаточно залишити роботу фінансового планувальника й почати подорожувати.

Із 2006 року, відколи в нього з’явився закордонний паспорт, Пассмен відвідав уже понад 70 держав. З останніх подорожей — Росія та Китай (одразу стільки зафарбованої площі!). Утім Вільям запевняє, що зафарбувати спину для нього — не головне, а відкривати чергові країни його спонукає передусім прагнення до нових вражень.