Довгі очікування Долго

30.08.2013

Олександр Долгополов найдовше з українців чекав свого часу для виходу на корти Національного тенісного центру США. А коли вдало розпочав свій стартовий поєдинок «одиночки» проти бельгійця Давида Гоффена, вигравши два сети поспіль, у хід протистояння втрутився дощ. Щоправда, незапланована пауза не вибила українця з колії, навпаки — після поновлення поєдинку, який небесна канцелярія зупинила в третій партії за рахунку 2:3 на користь Гоффена, Долго взяв три гейми поспіль і, зрештою, довів матч до переможного кінця.

При цьому зіграти чи дограти позавчора заключні матчі першого кола й стартові поєдинки другого змогли не всі. Через зливу на наступний день перенесли одразу вісім протистоянь, у тому числі й гру за участю головної фаворитки жіночого турніру, господарки кортів Серени Уїльямс.

Зате місцеві вболівальники змогли насолодитися діями ветерана американського тенісу Джеймса Блейка, який заявив, що після «Ю–Ес оупен» іде зі спорту. Так вийшло, що позавчора Блейк провів свою останню гру на профі–рівні. Прощання з Асоціацією тенісистів–професіоналів вийшло довгим та видовищним. Поєдинок Джеймі з хорватським велетнем Іво Карловичем тривав максимальну кількість сетів. Спершу перед вів Блейк, але зрештою гору взяв балканець — 7:6, 6:3, 4:6, 6:7, 6:7.

Натомість чинний володар американського «Гранд слему» Анді Маррей, зважаючи на надто пізній початок відстроченого дощем протистояння з французом Мішелем Ллодра, вирішив не відкладати справу в довгий ящик і за півтори години останнім з тенісистів пробився до другого раунду «Ю–Ес оупен» — 6:2, 6:4, 6:3.

А от українка Еліна Світоліна не змогла подолати перше коло парного турніру. В дуеті з чешкою Ренатою Ворачовою вони програли російсько–словенському деуту Петрова/Среботнік — 2:6, 4:6.