Зловили Мельника з хвостом...

28.08.2013

Щойно Київська обласна прокуратура висловила намір висунути міліціонерам, винним у втечі ректора–хабарника Петра Мельника, звинувачення у «службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки» — ч. 2 ст. 367 КК, позбавлення волі на строк від двох до п’яти років), як надійшло повідомлення: міліція таки знайшла Мельника і готується до його екстрадиції в Україну. Трохи дивно, адже, як можна зрозуміти, затримання екс–нардепа–«регіонала» ще не відбулося.

Хай там як, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вчора надвечір поінформував ЗМІ: «Місце знаходження пана Мельника встановлено. Зараз відбувається відповідна процедура щодо подальшої його екстрадиції на територію України... Наші колеги зараз займаються його затриманням, тому я зараз, ще раніше часу відповідного затримання, казати, де він, не буду. Але він не в Україні».

Міністр зазначив, що це місце перебування екс–ректора Національного університету Державної податкової служби вдалося встановити завдяки оголошенню Мельника у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Нагадаємо, ця історія триває із 27 липня, коли міліція затримала ректора в його кабінеті при отриманні хабара. 1 серпня Печерський райсуд помістив Мельника під домашній арешт, врахувавши його скарги на погіршення стану його здоров’я. Однак у ніч на 9 серпня — через півтори доби після того як на арештанта надягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі його переміщення, — Мельник зняв браслет, вислизнув з–під нагляду міліції і зник у невідомому напрямку. Згодом з’явилися дані про перетин ним білоруського кордону за паспортом брата.