НОВИНИ ПЛЮС

23.08.2013

Більшість українців – за ЄС

41,6% громадян підтримують вступ України до Європейського Союзу, 31% — до Митного союзу ЄЕП Росії, Білорусі й Казахстану. Про це свідчать результати опитування фонду «Демократичні ініціативи» і Центру Разумкова, проведенного 14–22 травня ц.р. Ще 13,5% опитаних відповіли, що не підтримують вступ ні до ЄС, ні до Митного союзу, а 13,7% не змогли визначитися з відповіддю.

Відповідаючи на запитання, чи вважають себе опитані європейцями, 10% відповіли — безумовно, так, 24,3% — скоріше, так, 29,1% — скоріше, ні, 25,9% — безумовно, ні, 10,7% — не змогли відповісти.

Янукович – найвпливовіший

У щорічному рейтингу «Топ–100 найвпливовіших українців» журналу «Кореспондент» вп’яте переміг Віктор Янукович. Перша десятка рейтингу практично повністю монополізована колегами та знайомими Президента. Далі в чільній десятці: Рінат Ахметов — президент «Систем Кепітал Менеджмент»; Олександр Янукович — син глави держави, власник корпорації «МАКО»; Дмитро Фірташ —голова ради директорів Group DF; Вадим Новінський — керівник «Смарт–холдинг»; Сергій Арбузов – перший віце–прем’єр–міністр; Сергій Льовочкін — глава адміністрації Президента; Олександр Клименко — міністр доходів і зборів; Микола Азаров — Прем’єр–міністр, і лише десятий — людина не від влади — Віталій Кличко, боксер і лідер партії «УДАР».

Опозиційна молодь об’єднується

Чотири громадські організації — «Батьківщина молода», «Молодий Народний рух», молодіжне крило «Фронту змін» та молодіжне крило партії «Реформи і опрядок» — підписали меморандум про спільні дії та об’єднання на базі ВМГО «Батьківщина молода».