НОВИНИ ПЛЮС

22.08.2013

Росіяни й надалі «пресують» український експорт на митниці

Повідомлення про домовленості Києва й Москви, які мали б припинити «торговельну війну» проти українських експортерів, досі не знайшли реалізації на практиці. На українському кордоні в Білгородській області митниця Росії продовжує працювати із застосуванням додаткового контролю. Це підтвердив начальник регіональної митниці, генерал–майор митної служби РФ Анатолій Ушаков у коментарі агентству ІТАР–ТАКС.

За його словами, в рамках митного кодексу РФ введено додаткові процедури контролю, щоб «виключити можливі ризики». До них, зокрема, належить можливість «невідповідності вантажів, які знаходяться в автомобілі або у вагонах, пред’явленим документам». Митники перевіряють вагу пред’явленого до перетину кордону товару. Більш жорсткий контроль триває і поза пунктами перетину кордону.

У результаті щодня кордон перетинають удвічі менше машин — за минулу добу (вівторок) пройшло 66. «Можливо, власники вантажів стали менше ризикувати, або через можливе перевантаження, або з інших причин», — вважає Ушаков.