Червона картка для ректора

16.08.2013

Зниклого у невідомому напрямку скандально відомого ректора Національного університету Державної податкової служби «регіонала» Петра Мельника відтепер розшукують на території 190 країн світу (саме стільки держав є членами світової правоохоронної організації Інтерполу). Адже днями Петра Володимировича, якому першому з ВІП–персон вдалося позбавитися електронного браслета і втекти з–під домашнього арешту в будинку сестри в Ірпені, оголошено у міжнародний розшук.

На сайті Інтерполу фото Мельника і його дані розміщені під так званою червоною карткою. Як повідомляє МВС, «на виконання запиту Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС та на підставі рішення Печерського районного суду столиці щодо дозволу на затримання Петра Мельника робочим апаратом Українського бюро Інтерполу підозрюваного оголошено в міжнародний розшук». За день до цього підозрюваного у хабарництві ректора оголосили у міждержавний розшук, а відповідні відомості про нього були внесені до баз даних країн СНД.

Позавчора ж Печерський райсуд Києва нарешті спромігся змінити запобіжний захід пану Мельнику з домашнього арешту на утримання під вартою. «Суд змінив Мельнику запобіжний захід і одночасно визначив розмір застави майже в 23 мільйони гривень», повідомив речник МВС Сергій Бурлаков.