Видряпатися на хмари

14.08.2013
Видряпатися на хмари

Той самий будинок.

47–поверховий будинок, який звели в іспанському курортному місті Бенідорм, мав стати найвищим житловим комплексом у Європі. Але за два місяці до завершення робіт будівельники виявили невеличку проблему, яка може завадити швидкому заселенню пожильців: будуючи хмарочос, вони забули про ліфти.

Як пише польська «Газета виборча», спершу комплекс мав бути 20–поверховим. Саме такий проект почав фінансувати банк Caixa Galicia. Але майже одразу після його затвердження почалася економічна криза, і в рамках реструктуризації проблемних активів будівництво перейшло до іншого банку — Sareb. Нові власники виявилися амбіційними і вирішили, що 20 поверхів замало. Тому проект переробили. Тепер у Бенідормі височіють дві 47–метрові вежі, з’єднані у верхній частині восьмиповерховим перешийком у формі літери «П». От тільки ліфти в цьому красені–хмарочосі доходять лише до 20–го поверху, як і було передбачено первинним проектом.

Тепер власники розмірковують, що робити з будинком, у верхній частині якого зможуть жити хіба що спортсмени–марафонці. Адже для того, щоб проходити щодня 27 поверхів пішки вгору–вниз, організм має бути таки добряче натренований.