Перше знайомство

14.08.2013
Перше знайомство

Перша «битва поглядів». (з сайта Klitschko–brothers.com.)

До одного з найбільш очікуваних боксерських боїв десятиліття залишилося менше двох місяців. Готуючись до «важкого» суперфіналу, запланованого на 5 жовтня, володар чемпіонських поясів IBF, WBA, WBO та IBO Володимир Кличко й регулярний чемпіон WBA Олександр Повєткін потроху почали розігрівати публіку. Позавчора в Москві пройшла перша регламентована контрактом їхня прес–конференція. На ній, щоправда, ніяких форс–мажорів, на кшталт ляпасів чи плюв­ків, не було. Навпаки, збоку все нагадувало зустріч старих знайомих, які під час «битви поглядів» навіть посміхалися та жартували. Усе було чинно й благородно, при тому що три роки тому, коли через травму Повєткіна не відбулося їхнє перше «побачення», Кличко–молодший покпинив над картонним зображенням «Російського Витязя», малюючи йому синяки під очима.

«Повєткін — олімпійський чемпіон, у нього немає поразок, тому я впевнений, що майбутній бій буде інтригуючим та цікавим», — зазначив Володимир Кличко, який на зустріч із журналістами прийшов у строгому костюмі та краватці. Водночас і росіянин віддав належне опонентові, назвавши Володю найсильнішим важковаговиком планети.

За словами Повєткіна, який спеціально до бою з Кличком почав нарощувати масу, наразі він ще далекий від оптимальної форми, проте активно розробляє тактику й стратегію і займається пошуком найсильніших спаринг–партнерів.

Нагадаємо, що бій між двома олімпійськими чемпіонами відбудеться в Москві, проте цей факт жодним чином не хвилює Кличка: «Ринг скрізь однаковий. У ньому тільки ти, твій суперник і рефері».