ХРОНІКА

14.08.2013

Футбол

Учора УЄФА почала слухання щодо можливих санкцій проти харківського «Металіста», після того як Спортивний арбітражний чуд у Лозанні визнав договірним матч «Металіст»— «Карпати» 2008 року. Найжорсткішим покаранням може бути усунення слобожанців із поточної кваліфікації Ліги чемпіонів, де, нагадаємо, віце–чемпіони України вже дійшли до «плей–оф» і мали б зустрічатися з німецьким «Шальке». Рішення очікується сьогодні.

Напередодні в програмі «Великий футбол» юрист харківського клубу Маркіян Ключківський заявив, що національна Федерація футболу мала б розпочати розслідування щодо екс–президента ФФУ Григорія Суркіса, який нині є віце–президентом УЄФА. Адже свого часу саме він був першоджерелом інформації про договірний матч, сам відразу не ініціював розслідування в дисциплінарних органах, а передав ці дані в приватній розмові іншим людям.

* * *

Спонсори ФК «Буковина» (Чернівці) мають намір найближчим часом припинити фінансування команди. Про це сайту UA–football.com повідомило джерело, близьке до керівництва клубу. Причиною нібито стало рішення ФФУ, згідно з яким «Буковині» відмовили в переході до прем’єр–ліги за спортивним принципом у минулому сезоні.

* * *

У Кривому Розі стартувала підготовка до створення спортивного клубу «Кривбас». До його складу увійдуть існуючі в місті команди з баскетболу («Кривбас–баскет»), регбі, гандболу, навіть хокею. У рамках СК заплановано відродити й футбольний клуб. Фінансуватися клуб буде як із муніципального бю­джету, так і за рахунок потенційних спонсорів, інформує сайт 1kr.ua.

Теніс

«Челленджер» АТР в Казані (призовий фонд — 50 тис. дол.). Перше коло. Стаховський (Україна) — Фуфигін (Росія) — 6:2, 6:2.

«Челленджер» АТР в Мербуші (ФРН, 30 тис. євро). Перше коло. Сергєєв (Україна, 7) — Червенак (Словаччина) — 1:6, 2:6.

Баскетбол

Чемпіонат Європи–2013 серед кадетів (U–16, Київ). Другий груповий етап. Україна — Сербія — 50:85.

Арени

Позавчора на НСК «Олімпійський» урочисто презентували Музей історії стадіону. Стрічку під час церемонії перерізав відомий у минулому футболіст, тренер Олександр Заваров. Відкриття було приурочене до 90–річного ювілею головного спорткомплексу країни (він почав своє існування під назвою «Червоний стадіон імені Троцького» 12 серпня 1923 року, коли тут відбулися змагання першої олімпіади Київщини). В експозиції — спортивні нагороди та інші трофеї, програмки, екіпірування. Музей працюватиме щодня. Ціна вхідного квитка — 15 грн.