ХРОНІКА

13.08.2013

Плавання

Киянка Дарина Зевіна і на другому етапі Кубка світу (в 25–метровому басейні) — у Берліні — виграла «золото» на дистанції 200 м на спині, та ще й встановила новий рекорд Європи –2:00.81.

Напередодні на першому етапі КС в Ейндховені ще один наш співвітчизник Сергій Фролов посів третє місце на 1500 м вільним стилем.

Пляжний футбол

Збірна України обмежилася лише сьомим місцем серед восьми учасників суперфіналу щорічної Євроліги — Euro Beach Soccer League, який цього року приймало іспанське місто Торредембрарра. У групі В наші «пляжники» поступилися командам Польщі (1:3) та Швейцарії (5:6) і обіграли португальців (2:1), а потім у стиковій грі за сьоме місце здолали голландців (4:0).

Чемпіонами стали росіяни, які у фінальному матчі розбили Португалію — 8:3. У грі за «бронзу» швейцарці перемогли Іспанію — 4:1.

Баскетбол

Чоловіки. Контрольні матчі перед ЧЄ. Чорногорія — Україна — 73:61 (Забірченко (10)), Україна — Туреччина — 64:72 (Джетер (16)).

* * *

Київський «Будівельник» продовжує комплектацію перед новим сезоном і дебютом у Євролізі. Черговими новачками «Будки» стали 29–річний американський захисник Блейк Ахерн (188 cм), який досі грав у Китаї, а в НБА свого часу провів 19 матчів (за «Сан–Антоніо», «Маямі» та «Юту»), та 23–річний розігруючий збірної Латвії Яніс Стрельнієкс (191 см, петербурзький «Спартак»).

* * *

У Києві триває чемпіонат Європи серед кадетів у дивізіоні А (U–16). Юні українці в першому груповому раунді стали третіми у своєму квартеті, обігравши команду Латвії та поступившись ровесникам із Хорватії та Італії. На наступному етапі суперниками господарів будуть серби, французи та чорногорці.

Тим часом кадетська дівоча збірна України на ЧЄ–2013 стала лише 11–ю в дивізіоні В.

* * *

Турнір ATP World Tour Masters у Цинциннаті (призовий фонд — 3,73 млн. дол.). Перший раунд. Гаррісон (США, WC) — Долгополов (Україна) — 7:6, 6:4.

Турнір ITF у Москві (25 тис. дол.). Фінал. Васильєва (Україна) — Миронова (Росія) — 6:2, 6:3. Пари. Фоміна/Шкудун (Україна) — Васильєва/Хабібуліна (Україна/Узбекистан) — 6:2, 7:5.

Хокей

Білоцерківський «Білий барс», який тепер є фарм–клубом «Донбасу», оголосив про укладення угод із 14 хокеїстами, більшість із яких — кандидати до збірної України або збірники. У списку новачків — воротар Євген Напненко, захисники Володимир Алексюк, Ігор Кугут, Віталій Люткевич, Дмитро Толкунов, нападники Сергій Бабинець, Руслан Безщасний, Артем Бондарєв, Євген Пастух та ін..

Тренером воротарів клубу став екс–збірник Костянтин Симчук.

Теніс

У новому рейтингу ATP Олександр Долгополов зберіг 37–му сходинку, Сергій Стаховський опустився на 99–й рядок (–4), а Ілля Марченко повернув собі звання третьої ракетки України, випередивши Олександра Недовєсова. Рейтинг Марченка — 146 (+4), Недовєсова — 156 (–8).

У рейтингу WTA Еліна Світоліна оновила власний рекорд, піднявшись на 44–те місце (+1). Леся Цуренка зберегли 60–й показник. Марина Заневська — 114–та (+3), Надія Кіченок — 123–тя (+2), Ольга Савчук — 174–та (+5).