Адвокат у відпустці, клієнт — «сидить»

07.08.2013

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 29 жовтня розгляд касаційної скарги захисту екс–голови Держфінпослуг Василя Волги, засудженого до п’яти років позбавлення волі за отримання хабара. Таке рішення Феміда прийняла у зв’язку з клопотанням адвоката Волги Євгена Солодка.

Адвокат попросив суд перенести розгляд касаційної скарги через те, що він перебуває у відпустці. Прокурори і захист підтримали це клопотання, а потім суд його задовольнив.

Інший захисник пана Волги Олена Сотник зазначає, що її колега пан Солодко подав касаційну скаргу ще навесні, понад п’ять місяців тому. За її словами, про розгляд цієї скарги в суді захисники Волги дізналися лише тиждень тому, коли Солодко вже пішов у відпустку, тому було подано клопотання про перенесення розгляду скарги.

Пані Сотник також повідомила, що касаційна скарга стосувалася двох частин вироку: обвинувачення Василя Волги у замаху на отримання хабара. В цій частині адвокати просять суд виправдати Волгу. Друга частина скарги стосується, за словами захисника, перекваліфікації епізоду з незаконним працевлаштуванням водія на м’якшу статтю (недбалість).

Захист засудженого переконує, що у справі екс–голови Держфінпослуг відсутній склад злочину, оскільки «немає жодного доказу отримання ним хабара, а всі докази непрямі». Свого підзахисного пані Олена бачила два місяці тому, перед його етапуванням до Полтавської виправної колонії №64.

«Василь Волга на сьогоднi виконує достатньо, я б сказала, інтелектуальну роль, якщо це можливо у в’язниці — він є директором бібліотеки і в нього є дуже багато часу для того, щоб робити те, що йому більше подобається — читати книги», — розповіла захисник про кар’єрні щаблі пана Волги за ґратами.

Нагадаємо, що у вересні 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив до п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна колишнього голову Держфінпослуг Волгу, визнавши його винним у спробі отримання 500 тис. дол. хабара.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>