ХРОНІКА

07.08.2013

Футбол

Перша тренерська відставка сезону в Україні: керівництво ФК «Металург» (Донецьк) вирішило звільнити Юрія Максимова з посади головного тренера у зв’язку з незадовільними результатами команди в новому сезоні. Весь штаб, що працював з Максимовим, також залишає «Металург».

Нагадаємо, Максимов очолив «Металург» у серпні минулого року. Під його керівництвом команда посіла п’яте місце в чемпіонаті України і пробилася до єврокубків, однак у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи програла албанському «Кукесу». Після поразки «Чорноморцю» Максимов заявив, що якщо «МД» не пройде «Кукес» за сумою двох матчів, він сам подасть у відставку.

Наразі команду готуватиме до наступних матчів Володимир П`ятенко, який уже тренував «Металург» раніше. Серед кандидатів на посаду повноцінного наставника різні джерела називають зокрема й російських фахівців.

* * *

«Металіст» віддав аргентинського захисника Марко Торсільєрі в оренду «Альмерії» — новачку іспанської прімери. Угода розрахована на один сезон. Торсільєрі перейшов у «Металіст» у 2011 році, але останнім часом втратив місце в стартовому складі.

* * *

Кубок Німеччини. 1/64 фіналу. «Шварц–вайс Реден» (4–й дивізіон) — «Баварія» — 0:5.

* * *

Чемпіонат Росії. Заключний матч 4–го туру. «Локомотив» — «Краснодар» — 3:1.

Лідери: «Спартак», «Ростов» — 10, ЦСКА — 8, «Локомотив», «Зеніт», «Динамо» — 7.

Теніс

Турнір WTA Premier у Торонто (призовий фонд — 2,369 млн. дол.). Перше коло. Кирстя (Румунія) — Савчук (Україна, Q) — 6:2, 6:3.

* * *

Після низки поразок найкращий український тенісист Олександр Долгополов опустився в ретингу АТР з 25–го на 37–ме місце. Сергій Стаховський зберіг 95–ту позицію. Олександр Недовєсов піднявся на 148–му сходинку, Ілля Марченко — на 150–ту, а Іван Сергєєв — на 178–му.

У першій двадцятці рейтингу перестановок не сталося: лідерство зберігає серб Новак Джоковіч, з великим відривом від нього на другій сходинці розташувався британець Енді Маррей, третій — іспанець Давід Феррер.

Хокей

Український форвард Олексій Понікаровський, який досі виступав в НХЛ і був гравцем «Нью–Джерсі», надалі гратиме в КХЛ за петербурзький СКА. Угода з армійцями розрахована на два роки.

Це підвищує шанси на появу в збірній України «НХЛівської» пари нападників Понікаровський — Федотенко, адже Руслан теж перебрався з–за океану в Європу і захищатиме в КХЛ кольори «Донбасу». При цьому 33–річний Поні, що має паспорти України й Канади, висловив бажання отримати також російське громадянство, і в даний час СКА надає йому сприяння у вирішенні цього питання. Принаймні про це інформує Championat.com.

Колишній киянин Понікаровський був задрафтований «Торонто» в 1998 році і провів у клубі десять років; також виступав за «Піттсбург», «Лос–Анджелес», «Кароліну», «Вінніпег», «Нью–Джерсі». Загалом в НХЛ він провів 739 матчі й набрав 342 очки. До переїзду в Канаду — на юнацькому рівнів — він грав у Москві, а минулого сезону під час локауту в НХЛ виступав також за «Донбас».

* * *

Колишні гравці київського «Беркута» — гравці збірної України — знаходять собі нові клуби. Так, захисник Олександ Побєдоносцев підписав річний контракт із клинським «Титаном», що виступає в російській ВХЛ, а нападник Андрій Міхнов приєднався в Білорусі до жлобинського «Металурга».

Водне поло

Кубок України. Фінал. «Севастополь» — «Динамо» (Львів) — 15:13.. За третє місце. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Слобожанець» (Харків) — 7:5.