ХРОНІКА

02.08.2013

Футбол

Київське «Динамо» викупило для своїх уболівальників 1600 квитків на виїзний матч 4–го туру першості України проти «Шахтаря». При цьому квота киян на «Донбас–арені» становила 2500 місць.

Центральна гра першого кола «Шахтар» — «Динамо» відбудеться в Донецьку 4 серпня (початок о 19:00).

* * *

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд (перші матчі, результати середи). АПОЕЛ (Кіпр) — «Марибор» (Словенія) — 1:1, «Мольде» (Норвегія) — «Легія» (Варшава) — 1:1, «Лудгорец» (Болгарія) — «Партизан» (Сербія) — 2:1, «Зальцбург» (Австрія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 1:1, «Селтік» (Шотландія) — «Ельфсборг» (Швеція) — 1:0.

* * *

Мадридський ФК «Райо Вальєкано» програв позов до Іспанської футбольної асоціації у Вищому спортивному арбітражному суді в Лозанні. Клубу відмовлено в ліцензії на новий єврокубковий сезон через наявні борги. Таким чином, місце «Райо» в Лізі Європи, здобуте за підсумками минулого чемпіонату Іспанії, отримає «Севілья».

* * *

Контрольні матчі (Audi Cup). «Баварія» — «Сан–Паулу» — 2:0 (Манджукич, 55; Вайзер, 86), «Мілан» — «Манчестер Сіті» — 3:5 (Ель–Шаараві, 37, 39; Петанья, 43 — Сильва, 3; Річардс, 19; Коларов, 22; Джеко, 33, 36).

* * *

За даними газети «Ас», «Реал» досяг принципової домовленості з «Тоттенхемом» про трансфер півзахисника Гарета Бейла. Мадридський клуб заплатить за 24–річного гравця збірної Уельсу аж 120 млн. євро, однак в угоду напевно буде включений хтось із гравців «Реалу» в рахунок обміну.

Стрільба

На чемпіонаті Європи з кульової стрільби в Осієку збірна України здобула ще одну медаль. Леся Леськів виграла «бронзу» у стрільбі з рушниці з 300 м з трьох позицій. Львів’янку, в якої 581 очко, випередили естонка Воронова (586) та полячка Ковальчик (582).

Плавання

На чемпіонаті світу з плавання, що триває в Барселоні, українець Денис Шемберєв не кваліфікувався до півфіналу на дистанції 200 м комплексом. Його час лише 34–й — 2.03.04.

Хокей

Вінницький «Патріот» припинив існування, так і не стартувавши в чемпіонаті ПХЛ. Як повідомив Сергій Лубнін, який повинен був стати головним тренером команди, проект ХК «Патріот» у Вінниці згорнули «у зв’язку з відходом з життя голови наглядової ради». При цьому в минулому місяці повідомлялося, що «Патріот» зібрав під свій прапор велику групу досвідчених гравців збірної України.

* * *

Донецька «Молода гвардія» — молодіжна команда «Донбасу», що виступатиме в російській МХЛ, — стартувала на передсезонному турнірі в Бєлгороді. Підопічні Олександра Годинюка впевнено обіграли липецьку «Ельту» (8:0) та «Розсош» (7:2).

Визнання

Найкращою спортсменкою України в липні Національний олімпійський комітет визнав стрибунку у воду Юлію Прокопчук, найкращим тренером — наставника киянки Андрія Руденка. Бронзова нагорода чемпіонату світу з водних видів спорту в Барселоні, здобута Юлією в стрибках із 10–метрової вишки, стала найвищим досягненням українських спортсменів у липні в олімпійських номерах програми.