Історія Наталі

30.07.2013
Історія Наталі

Поки більшість її колег для «підробітку» обирають дизайн одягу, аксесуарів, парфумів тощо, «оскароносна» Наталі Портман упевнено йде іншим шляхом. Зірка «Чорного лебедя» вже кілька разів «підробляла» режисером і, судячи з усього, цей досвід їй дуже сподобався. Щоправда, досі Наталі режисувала лише невеличкі короткометражки й окремі епізоди, як у фільмі «Нью–Йорк, я люблю тебе». І удостоїлася похвали від критиків, яка надала їй сміливості взятися за більш масштабні проекти.

Тепер 32–річна актриса готується до дебюту в повному метрі. Першою повнометражною стрічкою Портман–режисерки стане «Історія кохання і темряви» за однойменною повістю відомого ізраїльського письменника Амоса Оза. Чутки про те, що Наталі зніматиме фільм за цим автобіографічним бестселером, уперше з’явилися ще 2007 року. Продюсерська компанія, яка належить актрисі, придбала права на екранізацію. Але на той час Портман довелося відкласти цей грандіозний план. Режисерського досвіду в неї тоді не було ще ніякого, і дівчина побоялася одразу братися за таку серйозну роботу.

А тепер повернулася до свого наміру і вже навіть сама написала сценарій. З’явиться актриса–сценарист–режисер і в кадрі — зіграє матір головного героя (історія починається з опису дитинства автора в кібуці на зорі створення нової держави Ізраїль). Як повідомляє Єрусалимський кінофонд, Наталі, котра, нагадаємо, єврейка, приїде у жовтні в Ізраїль, щоб провести кастинг акторів для свого фільму. Зйомки стартують на початку 2014 року.